Negritoiu n-a fost demis inca de la sefia ASF. Era tarziu si parlamentarii au plecat

Marti, 09 Mai 2017, ora 19:18
6131 citiri
Negritoiu n-a fost demis inca de la sefia ASF. Era tarziu si parlamentarii au plecat
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Plenul reunit al Parlamentului trebuia sa il revoce, marti, pe Misu Negritoiu din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Deputatii si senatorii nu au reusit, insa, din cauza lipsei de cvorum, sa se pronunte asupra acestei chestiuni in sedinta de azi.

Revocarea lui Negritoiu si numirea unui nou sef ANCOM figurau pe ultimele pozitii ale ordinii de zi a plenului comun, insa lipsa de cvorum a determinat suspendarea sedintei.

Cel mai probabil, ambele chestiuni vor fi puse pe ordinea de zi a sedintei plenului comun de joi, cand cele doua Camere se reunesc iarasi, de data aceasta pentru a asista la discursul pe care il va tine Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

De ce trebuie revocat Negritoiu de la ASF

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, in 27 aprilie, ca s-a inteles cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, asupra faptului ca Misu Negritoiu trebuie demis cat mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o institutie importanta care nu trebuie sa functioneze ca si cum ar fi "mosia" unuia sau unora.

Decizia se bazeaza pe raportul comisiilor Economice si de Buget ale Camerei Deputatilor si Senatului privind revocarea din functie a lui Misu Negritoiu, din cauza modului in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016.

Potrivit raportului din octombrie 2016, Misu Negritoiu nu mai indeplineste conditiile prevazute in legea de functionare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotarat sa inainteze plenului reunit propunerea de revocare.

Tot in 18 aprilie, si liderul PNL, Raluca Turcan, declara ca Misu Negritoiu trebuie demis de la ASF, pentru ca decizia la nivelul institutiei pe care acesta o conduce a fost "contaminata politic" de PSD si ca amendarea companiei NN a fost executata la ordinul politic dat in vazul tuturor de la televizor de Liviu Dragnea.

In luna aprilie, ASF a decis sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare, si a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private.

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in Parlament numirea sa.

In perioada mai 1997 - aprilie 2014, Negritoiu a lucrat in cadrul ING Romania.

Parlamentul a mai incercat demiterea lui Negritoiu si in noiembrie anul trecut, insa s-a renuntat pana la urma la demers.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Misu Negritoiu demis ASF despagubiri, #Parlament Dragnea Tariceanu demisie Negritoiu , #parlament
Comentarii