Primele audieri in comisia Calarasi: Ce lamuriri despre Basescu a dat prefectul

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 17:51
6135 citiri
Primele audieri in comisia Calarasi: Ce lamuriri despre Basescu a dat prefectul
Foto: Obiectiv-online

Prefectul judetului Calarasi, Gheorghe Iacob, a fost audiat luni in comisia parlamentara care ancheteaza felul in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a achizionat pamant in comuna Nana.

Iacob a precizat ca nu a fost contactat de reprezentanti ai Presedintiei nici inainte si nici dupa achizitionarea terenului. De asemenea, prefectul a explicat ca este posibil ca unii dintre detinatorii de titluri de proprietare sa fie decedati.

"Este posibil sa fie si in momentul de fata titluri de proprietate ale caror autori sunt decedati. Aminti-va cand s-a facut colectivizarea si cui i s-a luat pamantul. Nu putea proprietarul sa aiba atunci 5 ani si sa aiba pamant.

Este posibil ca proprietarul sa fie decedat, asta nu inseamna ca nu are urmasi si nu sunt mostenitori", a spus prefectul judetului Calarasi.

Ponta: Comisia pentru terenul lui Basescu, prioritatea USL. Apel catre toate institutiile

Acesta a mai precizat ca reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut legal, insa nu a facut dezvaluiri despre tranzactii: "Despre restul tranzactiilor nu va pot spune nimic. Tranzactiile private sunt tranzactii private".

La randul sau, presedintele comisiei de ancheta, deputatul UNPR Eugen Nicolicea, a mentionat ca audierea a fost una corecta, iar cei care au venit "au fost supusi la un tir de intrebari lamuritoare".

"Maine vom avea o intalnire cu reprezentantul ANRP si o zi de studiere a documentului pe care l-am primit", a spus Nicolicea, adaugand ca luni vor fi alte audieri.

"Prefectul de Calarasi a adus toate documentele pe care putea sa le aduca", a mai afirmat deputatul UNPR, care a tinut sa precizeze ca in aceasta faza de documentare nu se dau verdicte privind corectitudinea achizitiei terenurilor de catre Ioana Basescu.

Firea pune in miscare comisia pentru terenul lui Basescu - prima sedinta, miercuri

Membrii comisiei Calarasi au cerut Oficiului de Cadastru carti funciare, titluri de proprietate si procese verbale de punere in proprietate din zona Nana, potrivit directorul Oficiului, Viorica Dragomir, care a fost audiata in comisia de ancheta, informeaza Mediafax.

"Ni s-au pus o serie de intrebari avand in vedere reconstituirile drepturilor de proprietate pe teritoriul administrativ Nana, provenienta terenului de pe teritoriul administrativ Nana, intrebari despre cartile funciare pe care le avem pe acest teritoriu administrativ", a declarat Viorica Dragomir.

Aceasta a mai afirmat ca terenurile din comuna din judetul Calarasi nu au apartinut Institutului Fundulea, ci unor CAP-uri si unui IAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#audieri comisia Calarasi, #prefect Calarasi audieri comisie, #Eugen Nicolicea audieri comisia Calarasi , #parlament