Comisia Nana si-ar putea inceta activitatea

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 18:50
2721 citiri
Comisia Nana si-ar putea inceta activitatea

Vicepresedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, este de parere ca activitatea Comisiei Nana ar putea sa inceteze, iar decizia ar putea fi luata saptamana viitoare in Birourile Permanente Reunite.

"Am fost intrebati daca ea (Comisia Nana - n.red.) poate sa-si continue activitatea. Aici am avut urmatoarea problema. Am trimis aceasta solicitare catre Birourile Permanente Reunite. In regulamentul Camerei este prevazut faptul ca, atunci cand incepe urmarirea penala, activitatea unei Comisii de ancheta inceteaza. In regulamentul Senatului nu este prevazuta o astfel de precizare.

Logic este ca, atunci cand una din camere are o decizie care impiedica desfasurarea Comisiei, va dati seama, daca nu mai lucreaza membrii deputati din Comisia Nana, nu pot lucra nici senatorii, nu se intruneste situatia de cvorum si nu mai functioneaza Comisia", a spus Dumitrescu, marti, la finalul Biroului Permanent al Senatului, la Palatul Parlamentului.

De asemenea, el a precizat ca decizia urmeaza a fi luata in Birourile Permanente Reunite.

"Probabil ca va fi tot intr-o zi de luni (luata decizia - n.red.), pentru ca noi am decis ca Birourile Permanente sa se reuneasca in fiecare luni pentru ca ele conduc si activitatea curenta a Senatului. Din punct de vedere procedural, practic si-a incetat activitatea Comisia", a mai aratat vicepresedintele Senatului.

Comisia parlamentara Nana isi intrerupe brusc activitatea

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput recent urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana, judetul Calarasi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit in urma sesizarii transmise de Corpul de Control al premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#comisia Nana incheiere activitate, #activitate comisie Nana , #parlament