Dragnea amana audierea candidatilor la sefia ASF, CNA si Agerpres de dragul Opozitiei

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 10:19
4508 citiri
Dragnea amana audierea candidatilor la sefia ASF, CNA si Agerpres de dragul Opozitiei
Foto: Facebook/Leonardo Badea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, marti dimineata, ca audierile candidatilor la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara si Consiliului National al Audiovizualului au fost amanate pentru saptamana viitoare.

Decizia a fost luata deoarece delegatii din partea PNL si UDMR participa, in perioada 6 - 8 noiembrie, la Congresul Partidului Popular European care va avea loc la Helsinki.

"Intalnirea de azi a fost programata doar pentru a discuta despre ASF si CNA. Am acceptat propunerea, solicitarea grupurilor PNL si UDMR sa se amane voturile in plen de maine, pentru ca sunt plecati la Congresul PPE si atunci, in mod firesc, trebuie sa amanam si audierile in comisii, pentru ca ar fi fara precedent sa se audieze in comisii astazi propunerile pentru ASF si CNA si abia peste o saptamana sa fie votul in plen. Atunci decizia luata a fost sa amanam si comisiile pentru saptamana viitoare marti si miercuri votul in plen", a declarat Liviu Dragnea marti dimineata.

Totodata, a fost amanat votul pentru conducerea Agerpres, din aceleasi motive, si anume cererea UDMR si PNL in acest sens.

Intrebat cum comenteaza faptul ca Viorel Stefan are de gand sa candideze la sefia ASF indiferent de pozitia PSD, Dragnea a raspuns: "Vorbiti cu domnul Stefan. Daca domnul Stefan si ceilalti colegi ar invata, la cata experienta si par alb au, sa fie mai tacuti, ar fi mult mai bine".

Leonardo Badea versus Viorel Stefan

Comisiile pentru Buget si Politica Economica ale Camerei Deputatilor si Senatului trebuiau sa ii audieze, marti, de la ora 10:00, pe candidatii pentru numirea Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Liviu Dragnea a spus, luni, ca actualului sef al ASF Leonardo Badea (foto) i-a fost promis un nou mandat. El a explicat, ca in cadrul sedintei CEx al PSD de luni, liderii partidului au ridicat "o problema umana" in legatura cu Leonardo Badea, in sensul in care acestuia i-a fost promis cand a renuntat la functia de deputat ca va primi un nou mandat in fruntea institutiei.

Desi parea ca Viorel Stefan va fi noul sef al ASF, PSD a decis sa il sustina pe Leonardo Badea

Pentru functia de presedinte ASF si-au depus candidaturile in Parlament: Leonardo Badea, Viorel Stefan, Micu Andrei-Razvan, Sava Claudia Catalina, Adrian Simionescu, Radu Toia si Mircea Ursache, transmite Mediafax.

In acest context, presedintele PSD a spus ca le-a transmis colegilor ca il sustine pe Viorel Stefan pentru sefia ASF, insa mai multi social-democrati au replicat ca Leonardo Badea a avut promisiunea unui al doilea mandat la sefia institutiei, in conditiile in care acesta a renuntat la functia de deputat.

"Eu, aseara, le-am spus colegilor ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi, colegii mei au ridicat o problema umana, in sensul ca lui Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura pentru ASF, anul trecut, renuntand la functia de parlamentar, dandu-i-se asigurari pentru un nou mandat. Vom mai avea o discutie maine dimineata, dar intr-adevar e o situatie delicata", a explicat Liviu Dragnea decizia luata.

Intrebat daca sustinerea PSD va merge spre Leornardo Badea, liderul social-democratilor a indicat ca "aceasta este linia".

Dragnea a adaugat ca ii reproseaza lui Viorel Stefan faptul ca nu a fost hotarat "pe ce cale sa mearga in cariera". "Viorel Stefan are sustinerea pentru foarte multe lucruri. Singurul repros, nici macar repros, este ca nu a hotarat pe ce cale sa mearga in cariera, in ultimul an, dar Viorel Stefan este un om pe care eu il apreciez foarte mult", a precizat presedintele PSD.

Pentru functia de prim-vicepresedinte ASF s-au inscris Doina Elena Dascalu, Micu Andrei-Razvan si Sava Claudia Catalina.

Totodata, au fost depuse 12 candidaturi pentru functia de vicepresedinte, printre care cea a deputatului PSD Marius Bota: Micu Andrei-Razvan, Sava Claudia Catalina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Stefan Daniel, Baranga Laurentiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, Gabriel Gradinescu, Cristian Rosu, Andrei-Liviu Stamatian si Mircea Oancea.

Pentru membrii neexecutivi candideaza Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicentiu-Marian, Craciunica Gabriela Luminita, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Stefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Razvan (actualul prim-vicepresedinte ASF - n.red.).

Autoritatea de Supraveghere Financiara este condusa de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, presedintele, prim-vicepresedintele si 3 vicepresedinti, precum si 4 membri neexecutivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#audieri comisii conducere ASF, #audieri Parlament conducere ASF , #PSD