Conducerea Senatului se intalneste cu reprezentantii FMI, CE si BM

Marti, 08 Februarie 2011, ora 10:01
1229 citiri
Conducerea Senatului se intalneste cu reprezentantii FMI, CE si BM
Foto: Arhiva

Membrii Biroului Permanent al Senatului se intalnesc, marti, cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, subiectul intrevederii vizand prezentarea prevederilor Acordului preventiv cu Romania.

Noul Acord pe care Romania il va incheia cu Fondul Monetar International este de tip preventiv, va fi pe doi ani si are obiective pe termen mediu, dupa cum afirma, duminica seara, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu.

Primul-ministru Emil Boc a precizat, la randul sau, luni seara, ca noul Acord va avea ca obiectiv asigurarea cresterii economice pentru perioada 2011 - 2012, vizand o rata de crestere de 1,5 - 2% in acest an si de 4 - 4,5% in anul urmator.

Potrivit lui Emil Boc, printre obiectivele cuprinse in noul Acord se numara imbunatatirea administrarii fiscale si combaterea evaziunii fiscale, in acest sens urmand a fi pusa in aplicare Ordonanta de Guvern aprobata in decembrie 2010 privind persoanele fizice cu averi mari.

Alte obiective vizate de noul acord sunt prioritizarea investitiilor, intarirea efortului de absorbtie a fondurilor europene prin trecerea in subordinea primului-ministru a autoritatii de coordonare a activitatilor de acest gen.

Boc a mai sustinut ca noul Acord prevede si continuarea procesului de restructurare si reformare a sectorului de sanatate publica, imbunatatirea managementului companiilor de stat, precum si majorarea veniturilor din 2011 ale CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania), simultan cu renegocierea contractelor neperformante din portofoliul acesteia.

De asemenea, dupa cum a afirmat Emil Boc, calendarul de eliminare a preturilor reglementate la gazele naturale si energie electrica va fi stabilit pana in luna septembrie 2011, urmand sa fie implementat in perioada 2013 - 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#senatori intalnire reprezentanti FMI, #discutie acord Romania FMI , #parlament
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
hahhaha...luati baieti un nou imprumut! cind vor liberaliza pretul curentului si gazelor, vor putea plati doar politicienii care oricum au furat de au spart bugetul de stat pe multe generatii!!!!
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5