De ce au cerut PNL si PDL audierea in comisii a lui Dragnea si Constantin

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 22:56
2976 citiri
De ce au cerut PNL si PDL audierea in comisii a lui Dragnea si Constantin
Foto: Ziarul Semnal

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL au cerut luni intreruperea sedintei plenului reunit al Parlamentului pentru audierea in comisii a lui Daniel Constantin si Liviu Dragnea, propusi ministru al Agriculturii, respectiv al Dezvoltarii Regionale.

Deputatul PNL Mihai Voicu a cerut luni in plen intreruperea sedintei Parlamentului si audierea lui Daniel Constantin si a lui Liviu Dragnea in comisiile de specialitate.

Guvernul Ponta 4: Guvernul a fost votat in Parlament

"In opinia noastra, ar fi fost necesare audieri in comisiile de specialitate pentru domnii ministri Daniel Constantin si Liviu Dragnea pentru ca acestia se afla in situatia de a li se fi schimbat structura ministerelor la care sunt propusi", a spus Voicu, prezentand ca argument scrisoarea transmisa Legislativului de premierul Victor Ponta in martie, cand Daniel Constantin a fost audiat in comisii primind titulatura de vicepremier.

El a spus ca nu exista niciun argument pentru care sa nu fie parcursa procedura audierii in cazul celor doi in contextul in care li s-a retras calitatea de vicepremier.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat ca aceasta discutie nu apartine Guvernului si premierului, ci Birourilor permanente.

"S-a considerat ca dl ministru Daniel Constantin si dl ministru Liviu Dragnea au fost audiati pentru calitatile pe care le au, acelea de ministri de portofolii. Singura chestiune care difera fata de martie este ca s-a restrans prin procedura numarul de functii de vicepremier. Nu putem sa audiem un ministru care a fost audiat acum cateva luni in comisiile de specialitate, a trecut prin votul plenului, sa-l audiem peste sase luni fara sa i se schimbe portofoliul sau fara ca nominalizarea sa fie alta. Ar fi un vot dublu dat de Parlament. Este o chestiune de principiu pe care nu putem sa o incalcam", a intervenit Zgonea, precizand ca propunerea PNL nu poate fi supusa la vot.

In context, liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a sustinut ca aceste chestiuni invocate cu privire la procedura solicitata de cele doua grupuri nu au nicio legatura cu legea si Constitutia.

"Incercati sa mergeti pe o procedura care, dupa parerea noastra, poate fi atacata la CCR", a spus Tinel Gheorghe.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a explicat ca Birourile permanente au decis in legatura cu procedura.

"Diferenta din martie (...) este ca atunci dl Daniel Constantin a primit o functie pentru care a fost audiat, iar acum a pierdut o functie si nu am auzit in viata mea sa fie audiat cineva care pierde o functie", a afirmat Nicolicea.

In contextul acestor discutii despre procedura, liderul PNL din Camera, George Scutaru, a afirmat ca Puterea a comis un abuz.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#plen reunit Parlament, #votare Guvern Parlament , #parlament