Directorul AEP care a ordonat un control la PSD a fost demis de conducerea Parlamentului

Joi, 28 Februarie 2019, ora 14:06
8007 citiri
Directorul AEP care a ordonat un control la PSD a fost demis de conducerea Parlamentului
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, joi, destituirea directorului general al Departamentului de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale a AEP, Toma-Bogdan Costreie.

Pe data de 3 octombrie 2018, Comisiile Juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului au fost sesizate de BP in vederea intocmirii unui raport in privinta a trei persoane incadrate in categoria inaltilor functionari publici parlamentari din cadrul Autoritatii Electorale Permanente: Gabriel-Constantin Sauca, Cristian-Alexandru Leahu, Toma-Bogdan Costreie.

Astfel, pe 26 februarie, Comisiile Juridice au stabilit sa acorde aviz favorabil pentru destituirea din cadrul AEP a lui Toma-Bogdan Costreie, avand functia de director general al Departamentului de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, ulterior sedintei Birourilor Permanente reunite, ca decizia are legatura cu controlul declansat la AEP cu privire la modul in care a cheltuit PSD subventia pentru partide si ca prin hotararea aceasta a fost comis "un abuz".

"Azi (joi - n.red.) s-a mai consumat un episod de prost gust marca PSD in Birourile Permanente Reunite, este legat de faptul ca, dupa controlul declansat de AEP la PSD, acest partid a incercat pe toate caile sa se descotoroseasca de functionarii care au inceput acel control. Azi (joi - n.red.) a fost vorba in BPR despre destituirea persoanei care ocupa functia de director in cadrul AEP, responsabil pe partea de controale ale finantarii partidelor politice.

In mod absolut nelegal, s-a scornit retroactiv un asa-zis motiv ca acea persoana nu ar fi avut o declaratie de neapartenenta la vreun partid politic, desi nu i-a fost ceruta niciun moment aceasta declaratie si nu a fost chemat niciodata sa dea explicatii cu privire la acest lucru, deci este clar un abuz.

Daca aceasta persoana va da in judecata Parlamentul, cu siguranta va avea castig de cauza, pentru ca nu este admisibil sa destitui doar pentru ca nu isi mai este pe plac o anumita persoana si ca indrazneste sa porneasca un control la partidul tau", a acuzat Stelian Ion.

Referitor la subiect, vicepresedintele AEP, Marian Muhulet, a declarat, marti, ca a fost suspendat controlul privind modul in care PSD a cheltuit bani pe care i-a primit din subventiile acordate partidelor politice in 2017, ca urmare a unei adrese a Curtii de Conturi pentru exercitarea controlului din august 2019.

Acesta a adaugat ca a transmis o noua adresa Curtii de Conturi prin care i-a solicitat sa vina alaturi de AEP in control incepand din luna martie 2019.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#director AEP demis control PSD , #parlament
Comentarii