Dobre (PNL): Legea pensiilor afecteaza veniturile a peste 5 milioane de persoane

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 16:34
2462 citiri
Dobre (PNL): Legea pensiilor afecteaza veniturile a peste 5 milioane de persoane
Foto:cdep.ro

Noua lege a pensiilor nu este favorabila pensionarilor si in mod deosebit celor care acum sunt cu pensiile in plata, in total peste 5 milioane de persoane, a declarat marti, presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Victor Paul Dobre (PNL). Potrivit deputatului liberal, prin noua lege se schimba modul de calcul al pensiei, este inghetat in continuare punctul de pensie, se mareste varsta de pensionare si stadiul de cotizare.

"Este o lege facuta intr-o situatie de criza si care va afecta peste 5 milioane de pensionari. Le va afecta veniturile, care in termeni reali vor scadea", a spus Victor Paul Dobre.

In continuare, deputatul liberal a subliniat ca "aceasta lege va fi obiectul unor importante modificari de indata ce va avea loc o schimbare politica in Romania".

Marti, deputatii din Comisia de munca si protectie sociala au modificat Legea sistemului unitar de pensii publice in sensul reducerii varstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani, raspunzand in acest fel unei solicitari a presedintelui tarii.

In legatura cu traseul legislatival al actului normativ, Mircea Toader, liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, a precizat ca Legea pensiilor publice "se va intoarce in Plen, unde o vom supune votului in intregime si nu numai modificarea adusa".

Liderul PD-L a mai spus ca in dezbaterile anterioare deputatii au exprimat opinia ca varstele de pensionare la femei si barbati ar trebui sa fie diferite dar ca, in cele din urma, s-au conformat recomandarii Uniunii Europene de egalizare a varstelor.

Membrii Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor au votat, marti, reducerea varstei standard de pensionare la femei de la 65 de ani la 63.

In acelasi timp, la implinirea varstei de pensionare, femeile pot ramane in activitate la cerere, cu acordul angajatorului, pana la implinirea varstei de 65 de ani, este un alt amendament aprobat de deputati la Legea sistemului unitar de pensii.

Presedintele Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu, a afirmat ca actuala lege favoriza femeile, iar prin aprobarea amendamentelor din Comisie se anuleaza aceasta discriminare pozitiva. Doina Parcalabu a mai aratat ca Franta risca o procedura de infringement pe o prevedere similara cu cea existenta in Legea pensiilor aflata in prezent in vigoare in Romania.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#legea pensiilor, #Victor Paul Dobre , #parlament