Editorial: Tralala TV

Autor:
Joi, 26 Iunie 2008, ora 08:05
1795 citiri
Editorial: Tralala TV

Numai la o lege cu ajutorul careia sa fie pupati in fund pe gratis nu se gandisera pana acum parlamentarii. Si cum daca n-ar fi existat, Gheorghe Funar trebuia inventat, istoria a avut grija sa o faca.

Iar ca sa nu fie romanii nevrozati cand se uita la televizor, l-a trimis in parlament - rasfoind, acum cativa ani, un teanc de propuneri legislative ale senatorului PRM, Miron Mitrea era sa crape e ras.

Cum s-au intalnit la orizont Gheorghe Funar si Ioan Ghise si le-a venit ideea de-a impune mass-media audiovizuala sa trimita in ochii si-n urechile romanilor jumatate stiri pozitive, jumatate negative (cine cantareste asta?), ramane un mister. Dar nu mai conteaza. Conteaza ca din idila imbecila s-a nascut o lege adoptata de senatori la unison, desi este impotriva Constitutiei.

Daca Traian Basescu va promulga legea, sau daca o va trimite la loc pentru revizuire, iar de-acolo ii ajunge in brate in aceeasi forma, si va trebui s-o iscaleasca, inseamna ca urmeaza o distractie nationala.

Nu imi este teama ca legea s-ar putea aplica, dupa ce i se fac si norme metodologice, deoarece la prima sanctiune pe motiv de prea multe stiri negative, televiziunea pedepsita va apela la instanta, va invoca exceptia de neconstitutionalitate si rodul iubirii tampe dintre Funar si Ghise va fi pulverizat.

Imi este insa teama ca o gasca de nebuni (asta-i de bine, ca sunt fericiti) si prosti (asta-i de rau, ca sunt multi) ajunsi senatori si deputati au pierdut definitiv uzul ratiunii si sunt in stare sa faca legi numai pentru a-si asigura linistea (nu ca ar fi ceva nou...).

In mintea lor, cand au ridicat labuta spre vot, existau deja niste imagini. O redactie cu doi reporteri, carora producatorul le da indicatii: "tu, Gigele, imi aduci astazi stiri de caca, iar tu, Vasilica, imi spui ca trenurile ajung la timp, liniile dintre benzile de circulatie sunt curate si fetitele de la gradinita au batistute".

Daca se vor intoarce de pe teren cu stirea ca Ioan Ghise a plantat un pomisor, iar copiii au facut pipi pe el, sa ca Ghise a fost securist, dar a aflat toata lumea, sau ca o batranica a fost violata, dar autorul a fost prins si s-a lasat cu mariaj, sau ca Gheorghe Funar si-a uitat chilotii la Senat, dar i-a gasit asistentul si i-a adus, va fi o problema.

Redactia va apela la expertiza initiatorilor, pentru indicatii, iar acestia vor transa problema: ca sa nu fie dubii, faceti materiale informative despre sedintele din comisii, plen si in fata bufetului cu caracatite mici, inmuiate in usturoi, dati in direct luari de cuvand si plescaiti fericiti cand observati cate initiative legislative s-au depus intr-o saptamana.

Iar astfel, poporul, care avea depresii profunde din cauza stirilor cu sange pe pereti si topoare intre umeri, nu din cauza incalcarii drepturilor, a dorintelor si aspiratiilor sale, va deveni fericit, se va constitui in comitete de ode si va trimite felicitari, nu injuraturi, pe adresa parlamentului, multumindu-i ca i-a adus Nirvana la portita.

Cristian Mihai Chis

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#stiri pozitive, #stiri negative, #Parlament , #parlament