Neintelegeri in USL - audierea ministrilor in comisii, amanata

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 20:00
6058 citiri
Neintelegeri in USL - audierea ministrilor in comisii, amanata

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au fost convocate pentru vineri la ora 09.00, urmand sa fie stabilite audierile ministrilor propusi pentru Cabinetul Ponta, a anuntat, joi seara, chestorul senatului Ioan Chelaru, el precizand ca audierile vor avea loc "intr-o ora din acea clipa".

Intrebat daca nu se vor mai intruni Comisiile de specialitate joi seara, asa cum se intentionase, Chelaru a raspuns: "Nu. In seara asta nu", potrivit Mediafax.

"Maine dupa ora 09:00 vom convoca Birourile Permanete reunite, se vor stabili salile si comisiile in care vor fi audiati ministrii si gata", a spus Chelaru.

Chestionat daca audierile in cadrul comisiilor vor avea loc tot in cursul zilei de vineri, el a precizat: "Maine, intr-o ora din acea clipa".

Potrivit calendarului anuntat la inceputul acestei saptamani si in ultimele zile, audierea ministrilor ar fi urmat sa aiba loc joi seara.

Neintelegeri in USL: PNL vrea garantii de la Ponta

Se pare ca audierea ministrilor a fost amanata in urma unor neintelegeri intre PSD si PNL pe ministere.

Potrivit unor surse din USL, citate de NewsIn, PNL este nemultumit ca unele ministere ale liberalilor sunt sateliti ai ministerelor mari, cum ar fi cazul Ministerului Apelor si Padurilor, al Luciei Varga care peste noapte s-a trezit ministru delegat (probabil dependenta de Ministerul Mediului, al Rovanei Plumb).

Pe de alta parte, Relu Fenechiu, propus la Ministerul Transporturilor, ar urma sa piarda controlul asupra CNADNR, pe care pesedistii vor sa o puna in subordinea ministerului lui Dan Sova, al proiectelor de infrastructura.

Nici lui Constantin Nita (PSD) nu-i convine ca a devenit ministru delegat al energiei, desi era ministru plin. Si Maria Grapini a devenit ministru delegat, la fel conservatorii fiind si ei nemultumiti.

Ponta: Liberalii nu au obiectii

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat insa, la iesirea de la discutiile cu liderii PNL, ca acestia nu au obiectii fata de atributiile acordate ministrilor delegati, precizand ca cei trei noi ministri delegati provin atata de la PSD, cat si de la PNL si PC.

Ponta a fost intrebat daca s-a decis vreo schimbare in modul de constituire a noului Guvern.

"Care schimbare, ce s-a schimbat? Sunt trei ministri delegati, unul de la PC, unul PSD si unul PNL", a declarat premierul desemnat.

El a precizat ca atributiile ministrilor delegati sunt clar reglementate, iar liberalii nu au obiectii.

In plus, el a precizat ca PNL nu ar fi solicitat garantii in scris privind atributiile ministrilor delegati.

Antonescu: Nu sunt probleme care sa fie facute publice inca

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, joi seara, informatiile potrivit carora exista tensiuni intre partidele componente ale aliantei USL.

"Nu am spus ca nu sunt probleme (in USL - n.r.), am spus ca nu e vorba de pretinsele probleme care au aparut in presa. Consider ca nu sunt probleme care sa fie facute publice inca, dupa parerea mea. Intotdeauna exista probleme, de-aia functioneaza si institutiile, ca sa le rezolve", a precizat Crin Antonescu.

"Nu exista diferende intre mine si Victor Ponta", a completat liderul PNL.

"Am vazut tot felul de zvonuri, vreau sa va spun ce s-a intamplat. Noi nu am cerut niciun alt minister premierului, nu exista vreo discutie in contradictoriu, nici macar despre ANAF. Premierul a explicat inca de la inceput intentia de a lua autostrazile si de a le duce la Marile Proiecte, idee sustinuta din capul locului si de noi, e mai bine asa, autostrazile sa fie despartite de drumuri nationale. Nu s-au pus in discutie asa ceva, nimeni nu le-a pus in discutie, sunt lucruri convenite de dinainte. Nu a existat o asemenea disputa", a reiterat presedintele PNL.

De asemeena, el a negat ca au fost dispute in legatura cu garantii sau semnarea vreunui protocol intre partidele componente USL.

"Nu trebuie sa va impacienteze cati ministrii delegati sunt. Nu am discutat despre un protocol politic intre partidele de la guvernare", a adaugat Crin Antonescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#audieri ministri suspendate, #audieri ministri , #parlament
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Hienele turbate se flocăiesc lângă rămășițele României. Jos mafia