Parlamentarii au liber de Ziua maghiarilor de pretutindeni

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 14:11
1524 citiri
Parlamentarii au liber de Ziua maghiarilor de pretutindeni
Foto: infoo.ro

Senatorii si deputatii au liber luni si marti, pentru ca UDMR sa participe pe 15 martie la manifestarile de ziua maghiarilor.

In cele doua zile in care nu vin la Parlament, senatorii si deputatii vor avea timp la dispozitie sa se incalzeasca pentru dezbaterea si votul motiunii de cenzura de miercuri.

Astfel, parlamentarii vor lucra practic saptamana viitoare doar miercuri, cand se dezbate motiunea de cenzura, si joi, cand sunt programate activitati in comisii.

Deputatul Niculae Mircovici a declarat, miercuri, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, ca luni si marti, saptamana viitoare, deputatii nu vor veni la Parlament, avand activitati in teritoriu, luni sarbatorindu-se Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Deputatul a evitat de cateva ori sa precizeze cine a propus ca deputatii sa lipseasca luni si marti de la Parlament, insa la insistentele ziaristilor a subliniat ca "probabil la sugestia cuiva s-a facut treaba asta, probabil ca la sugestia UDMR".

"S-a stabilit programul Camerei Deputatilor pentru saptamana viitoare, luni si marti sunt activitati in teritoriu, miercuri la ora 13.00 este sedinta Biroului Permanent , iar la ora 15.00 sedinta Comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in legatura cu dezbaterea si votul pe motiunea de cenzura", a mai declarat Mircovici.

El a subliniat ca deputatii pot folosi zilele de luni si marti pentru intalnirile cu "alegatorii vizavi de votul pe motiune" si ca "maghiarii au pe 15 martie Ziua Nationala si probabil ca vor avea manifestari de genul acesta". Mircovici a mai precizat ca liberalul Dan Motreanu si social-democratul Georgian Pop s-au abtinut atunci cand s-a supus votului programul pe saptamana viitoare, "in rest toti din Biroul Permanent fiind de acord cu programul".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ziua maghiarilor 15 martie, #liber deputati ziua maghiarilor , #parlament
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Se pare ca ungurii ii pun pe liber pe toti romanii.
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Se pare ca romanii se intrec la adoptat sarbatorile tuturor popoarelor!