Parlamentarii, la munca - dezbat reducerea CAS si iertarea la plata a pensionarilor (Video)

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 07:29
1739 citiri
Parlamentarii, la munca - dezbat reducerea CAS si iertarea la plata a pensionarilor (Video)

Senatul si Camera Deputatilor incep, luni, 1 septembrie, sesiunea ordinara de toamna, activitatea legislativa urmand sa se suprapuna, in mare parte, peste campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

In debutul sesiunii, cele doua Camere trebuie sa se pronunte asupra unor propuneri legislative care, din diverse motive, nu au mai fost dezbatute si votate.

Astfel, Senatul va dezbate si vota, in prima saptamana a sesiunii, proiectele privind amnistierea fiscala a pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor, intrucat in sesiunea extraordinara nu a mai existat cvorum pentru continuarea lucrarilor.

Pe de alta parte, celelalte doua acte normative pe care Senatul le-a dezbatut in sesiune extraordinara - Legea CAS (adoptata) si Legea petrolului (care nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru adoptare) vor merge catre Camera Deputatilor, care le va dezbate tot in prima saptamana a sesiunii.

Totodata, este de asteptat ca Parlamentul sa se pronunte, in aceasta sesiune, si asupra ordonantei de urgenta a Guvernului privind migratia alesilor locali.

In aceasta sesiune ar putea ajunge in dezbaterea Parlamentului si proiectul UDMR privind autonomia, despre care liderii Uniunii au dat asigurari ca va fi finalizat inainte de 1 septembrie, dupa care va fi supus dezbaterii publice.

Este de asteptat ca Parlamentul sa dezbata si o alta propunere a UDMR, referitoare la amnistierea functionarilor publici care trebuie sa returneze bani din salarii.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor din aceasta sesiune figureaza si proiectul de modificare a Legii pornografiei, initiat de 37 de deputati si senatori. In acest caz, Camera Deputatilor este for decizional.

Tot in aceasta sesiune, Parlamentul trebuie sa dezbata si sa adopte proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, care urmeaza sa fie transmise de Guvern.

In prima zi a sesiunii de toamna urmeaza sa fie aleasa si noua componenta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, unele modificari fata de precedenta sesiune putand aparea la nivel de vicepresedinti, secretari si chestori, in functie de algoritm.

De asemenea, ar urma sa fie adusa la cunostinta plenurilor si afilierea la alte grupuri a unor parlamentari, cateva demisii din partide fiind anuntate pe perioada vacantei de vara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sesiune toamna 2014 Parlament, #legi toamna 2014 Parlament, #reducere CAS Parlament, #amnistie pensionari mame Parlament , #parlament
Comentarii