Parlamentul face economii - taie la becuri, hartie sau benzina

Vineri, 23 Martie 2012, ora 15:45
1137 citiri
Parlamentul face economii - taie la becuri, hartie sau benzina
Foto: Evenimentul Zilei

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a vorbit despre economiile pe care le face Parlamentul in perioada de criza, dezvaluind faptul ca s-au redus cheltuielile in mai multe domenii, de la printarea legilor la consumul de curent.

"Va dau niste exemple. Bugetul s-a redus de la 260 de milioane de lei, cat era in 2008, la 198 de milioane de lei. Casa asta functioneaza", a spus Barbu, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

El a dezvaluit si ca acum se sting o parte din becuri si exista program pentru lifturi.

"Se sting luminile in primul rand afara. Afara, de jur-mprejurul cladirii, sunt stalpi de iluminat. Casa este mare, cu toate terenurile... Prima masura a fost: se aprind din doi in doi. A doua - iluminatul din exterior: am stabilit un orar mai scurt. In interiorul cladirii, am introdus un sistem automatizat in anumite sali si culoare.

Avem iluminat de veghe, normal si VIP. Adica, cineva il sesizeaza pe dispecer, ii spune ca este program si se aprinde lumina. Trebuie sa stiti ca aici s-au schimbat zeci de mii de becuri. Noi avem 60.000 de becuri in Casa asta. In plus, nu toate lifturile raman in functiune, am introdus un orar".

Alt set de masuri vizeaza economii la personal sau benzina, dar si punerea pe Internet a unor legi sau chiar a bugetului, astfel incat se economisesc pana la 10 mii de topuri de hartie.

"Mai intai, a fost o reducere la cheltuielile de personal. Nu se mai platesc ore suplimentare, dam recuperari. De cand sunt secretar general, am limitat angajarile drastic, drept urmare avem cu peste o suta de locuri ocupate mai putin fata de ce am mostenit. N-am facut o disponibilizare colectiva. Au fost pensionari, transferuri, detasari, plecari voluntare.

Apoi, am facut economii la carburanti. Am propus si Biroul Permanent a aprobat reducerea normativelor la cantitati cu 20% pentru toata lumea, indiferent ca masinile sunt la dispozitia conducerii Camerei, a sefilor de comisii, a staff-ului, care se aplica in fiecare an. Si, nu in ultimul rand, nu mai multiplicam toate legile in acelasi volum. Ele sunt acum pe site, parlamentarii au la dispozitie Internetul.

(...)Erau contractate 30.000 de topuri de hartie in urma cu un an, acum sunt undeva la 20-22 de mii de topuri. Pare mult, dar nu doar legile, ci si rapoartele comisiilor se multiplica. Dar, de exemplu bugetul, care stiti cat este de mare, nu-l mai punem pe hartie, ci pe CD-uri", a mai declarat fostul ministru al Muncii, acum deputat PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#economii Parlament Gheorghe Barbu, #reduceri cheltuieli Parlament , #parlament