Parlamentul n-a reusit sa puna sef nou la ANCOM, din pricina chiulangiilor

Marti, 09 Mai 2017, ora 19:11
5638 citiri
Parlamentul n-a reusit sa puna sef nou la ANCOM, din pricina chiulangiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul reunit al Parlamentului trebuia sa il voteze, in sedinta de marti, pe noul presedinte al ANCOM, functie pentru care este propus Adrian Dita.

Deputatii si senatorii nu au reusit, insa, din cauza lipsei de cvorum, sa se pronunte asupra numirii unui nou presedinte al Autoritatii in Telecomunicatii.

Chestiunea figura printre ultimele pozitii ale ordinii de zi a plenului comun, insa lipsa de cvorum a determinat suspendarea sedintei.

Cel mai probabil, numirea sefului ANCOM va fi pusa pe ordinea de zi a sedintei plenului comun de joi, cand cele doua Camere se reunesc iarasi, de data aceasta pentru a asista la discursul pe care il va tine Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Cine va fi noul sef ANCOM

Adrian Dita ocupa, din noiembrie 2015, functia de director de afaceri publice in cadrul Telekom Romania. Totodata, din martie 2011 pana in prezent, are si functia de director in cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn.

In perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs in cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. In perioada iunie 2004 - ianuarie 2010, a avut functia de director de Corporate Affairs in cadrul Vodafone Romania.

In 2004, el a obtinut o diploma in domeniul securitatii nationale in cadrul Colegiului National de Aparare.

In urma cu zece ani, Adrian Dita se casatorea cu Anca Alexandrescu, consilier de comunicare al premierului Adrian Nastase. Adrian Dita si Anca Alexandrescu au impreuna o fata si un baiat, gemeni. Cei doi au divortat in urma cu cativa ani.

Cum a fost Iohannis scos din schema ANCOM

In urma cu doua saptamani, a fost aprobata o ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a Autoritatii Nationale in Telecomunicatii ANCOM, respectiv numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face la propunerea Guvernului, asa cum era si inainte de modificare, dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite. Inainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in 3 mai, ca "speta ANCOM seamana izbitor cu speta ordonantei 13", el subliniind ca problema nu este de legalitate, ci de oportunitate si ca Guvernul inca nu a inteles care este rolul sau in arhitectura constitutionala.

Presedintele a precizat ca Guvernul are o putere foarte mare si "poate sa faca aproape orice, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faca orice", ci trebuie sa guverneze, sa ia decizii care sunt bune pentru dezvoltarea Romaniei, pentru apararea tarii, pentru intarirea si stabilizarea dezvoltarii.

Continua replicile acide dintre Dragnea si Iohannis in scandalul ordonantei pe ANCOM

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sef nou ANCOM, #Adrian Dita sef ANCOM , #parlament