Parlamentul se intruneste intr-o noua sesiune extraordinara

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 12:30
3896 citiri
Parlamentul se intruneste intr-o noua sesiune extraordinara

Parlamentul se va intruni, saptamana viitoare, in sesiune extraordinara.

Sedinta Birourilor Permanente va avea loc luni. Marti si miercuri vor fi sedintele de plen.

Astfel, Parlamentul se va intalni in sesiune extraordinara pentru modificarea Legii referendumului, la cererea premierului Victor Ponta.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a explicat pentru Ziare.com, ca, pentru modificarea Legii referendumului, Camera Deputatilor este camera decizionala, astfel ca prima camera sesizata este Senatul.

"Luni va fi un Birou Permament extraordinar, mai mult ca sigur ca sa ne punem in concordanta cu Senatul, ca noi suntem camera decizionaala. Vom convoca sedinta de plen a Camerei Deputatilor miercuri, astfel incat sa putem da posibilitatea Senatului sa lucreze marti. In materia Legii referendumului, Camera Deputatilor este camera decizionala, conform Constitutiei.

Pe cale de consecinta, prima camera sesizata este Senatul. Dupa ce Senatul finalizeaza prin vot, trimite de urgenta Camerei Deputatilor, care poate sa intruneasca un nou Birou Permanent, care va distribui catre Comisie proiectul respectiv si va stabili un termen. Procedural, va trebui ca Senatul sa lucreze marti si noi sa lucram miercuri", a declarat Valeriu Zgonea.

Ilie Sarbu: Referendumul ar putea fi organizat in doua zile, lucrurile se pot aranja

La randul lui, presedintele Senatului, Petru Filip, a precizat pentru Mediafax ca a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13.00, pentru a se decide convocarea in sesiune extraordinara a plenului Senatului pentru marti, la ora 12.00.

"Se discuta legile referendumului, cea de la CCR si ce exista colateral pe legea referendumului", a precizat Filip.

Pe ordinea de zi va fi punerea in acord a legii referendumului cu decizia Curtii Constitutionale. Senatorii trebuie sa treaca in lege ca referendumul va fi validat daca la urne se prezinta jumatate plus unu dintre alegatorii inscrsi pe liste.

Totodata, ramane de vazut daca se va da o hotarare privind organizarea referendumului in doua zile, asa cum a propus Ilie Sarbu. Alti lideri din USL spun ca nu s-a luat o astfel de decizie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sesiune extraordinara Parlament, #Legea Referendumului sesiune extraordinara , #parlament