PNL cere comisie parlamentara de ancheta pentru Rompetrol

Joi, 18 Iunie 2015, ora 18:12
4051 citiri
PNL cere comisie parlamentara de ancheta pentru Rompetrol
Foto: PNL

PNL cere infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa verifice "modul in care Guvernul Ponta a aparat interesele nationale in ceea ce priveste recuperarea celor 600 milioane de dolari datorii de la Rompetrol", anunta prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul (foto).

Deputatul liberal adreseaza public Guvernului "patru intrebari de interes national", conform unui comunicat remis Ziare.com.

Astfel, Guvernului Ponta i se cere sa spuna "de ce statul roman nu a incasat niciun leu din datoriile Rompetrol sub Guvernul Ponta?", "cum au votat reprezentantii statului roman in AGA a Rompetrol cand s-a luat decizia intrarii in insolventa?" si "care sunt companiile indatorate statului roman care vor beneficia de acelasi tratament si mecanism de stergere a datoriilor?".

Cea de a patra intrebare este "De ce prim-ministrul Victor Ponta nu a salvat Oltchim si un oras intreg, Ramnicu Valcea, in acelasi fel in care a procedat cu Rompetrol?".

Guvernul a aprobat HG privind Memorandumul cu Rompetrol (Video)

Rompetrol a cerut intrarea in insolventa - Ce a decis Tribunalul Bucuresti

"Oltchim are o pozitie strategica si e o industrie aducatoare de profit. Cele 600 de milioane de dolari datorii inca neincasate de la Rompetrol ar fi fost suficiente pentru salvarea Oltchim", afirma Andreea Paul, exprimandu-si opinia ca "ucenicul Ponta isi depaseste maestrul Nastase in escrocheria Rompetrol".

Andreea Paul mai sustine ca "in problema Rompetrol, prim-ministrul Victor Ponta si echipa desemnata pentru negociere, in cunostinta de cauza, ilegal si mintind de mai multe ori, nu au aparat interesul statului roman", iar rezultatul este cunoscut: "statul roman nu a incasat niciun leu din datoria de 516 milioane de euro, adica aproape 600 de milioane de dolari".

"Minciuna prim-ministrului Victor Ponta prin care a incercat sa acopere aceasta nemernicie, si anume crearea fondului de investitii, s-a dovedit un fum in ochii tuturor. Romanii nu au vazut niciun ban din fondul de investitii de 1 miliard de dolari promis.

Ceea ce nu i-a in calcul prim-ministrul Victor Ponta in tot comportamentul sau este ca minciuna are picioare scurte. Mai devreme sau mai tarziu, orice nemernicie iese la suprafata. Acum se dovedeste a fi cazul Rompetrol. Pe fond, avem un Guvern incompetent si incapabil sa ia deciziile necesare pentru o buna guvernare, avem un Guvern penal, care are in frunte un prim-ministru urmarit penal", se mai arata in comunicatul citat.

Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz

In plus, Andreea Paul subliniaza faptul ca Rompetrol "a fost avantajata de doua ori in 10 ani, de catre prim-ministrii Adrian Nastase si Victor Ponta; de aceea am numit-o in plenul Parlamentului 'escrocheria deceniului Nastase-Ponta'".

Intr-o postare pe blog, Andreea Paul face si o "scurta istorie" a cazului Rompetrol.

In comunicatul remis presei de precizeaza ca solicitarea de infiintare a comisiei parlamentare de ancheta "a fost semnata de 95 de parlamentari de la grupul parlamentar al PNL, deputati DP, deputati PC-PLR si deputati neafiliati apartinand PSRO".

Cristian Sima: Tariceanu stia de ilegalitatile din dosarul Rompetrol. Patriciu avea de platit spagi

In replica, deputatul PLR Calota Florica Ica sustine ca a constatat "cu stupoare" ca semnatura lui apare tabelul cu initiatorii comisiei de ancheta Rompetrol.

"Adevarul este ca PNL m-a mintit sustinand ca strang semnaturi pentru o alta comisie de ancheta. Este o actiune care arata cum stie acest partid sa faca o 'politica altfel': prin minciuni si falsuri", mai arata deputatul PLR intr-un comunicat remis presei, fara a da detalii cu privire la cealalta comisie de ancheta.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Andreea Paul comisie ancheta Rompetrol, #comisie parlamentara ancheta Rompetrol , #parlament