Politicienii din noul Parlament - Teologi, poeti, inventatori, organizatori de festivaluri (Galerie foto)

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 20:19
3069 citiri
Politicienii din noul Parlament - Teologi, poeti, inventatori, organizatori de festivaluri (Galerie foto)

Parlamentarii din actuala legislatura au completat cu generozitate rubrica "alte activitati, hobby-uri" din CV-urile publicate pe site-urile Parlamentului, multi declarandu-se Vanatori, pescari, lutieri, muzicieni.

Deputatul UDMR Kelemen Attila este vicepresedinte al Consiliului Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania.

Senatorul PSD Ilie Sarbu este membru al Consiliului AGVPS, membru al Comitetului Executiv al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timis si al Filialei de Vanatoare Timisoara, iar deputatul Bogdan Niculescu Duvaz este vicepresedinte al AGVPS si al Consiliului National de Vanatoare.

Deputatul Vasile Gliga, de profesie inginer, a fost, in perioada 1997-1980, sculptor in lemn, acesta continuandu-si pasiunea pentru confectionarea viorilor si in prezent. In perioada 1998 - 2003, el a fost membru al Asociatiei Maestrilor Lutieri din SUA, NAMM, iar in prezent este membru al "The Violin Society of America" si al "International Music Products Association". Iubitorul a traditiei populare, Gliga doreste sa transmita aceasta pasiune si nepotului sau.

Deputatul PSD Madalin Voicu, absolvent al Academiei Nationale de Muzica (Vioara), este, ca profesie de baza muzician-dirijor si activeaza, printre altele, ca profesor al academiei de muzica "ATTATURK" din Izmir (Turcia).

Deputatul Vasile Berci si-a inceput activitatea ca tamplar, sortator si maistru la C.P.L. Sighetul Marmatiei (1964 - 1971), pentru ca dupa absolvirea, in anul 1977, a Facultatii de Istorie (Universitatea Cluj-Napoca), sa devina director la Scoala cu clase I-VIII Calinesti.

De la cele sfinte la cele laice

Mai multi dintre parlamentari sunt licentiati in teologie, unii dintre acestia slujind ca preoti inainte de a intra in politica.

Astfel, deputatul Gigel Stirbu a absolvit, in anul 1994, Seminarul Teologic din Craiova, iar in anul 1998, Facultatea de Teologie din Craiova. El a fost, pana in anul 2001, preot in Parohia Rosieni (Olt), apoi subprefect.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a absolvit, in anul 1975, Institutul Teologic Sibiu, fiind licentiat in Teologie, a urmat cursuri de marketing, de finante-banci, dar si un curs de perfectionare in domeniul culturii cartofului.

Deputatul PP-DD Iacob Puscas este si el posesorul unei diplome de licenta in Teologie pastorala, obtinuta dupa absolvirea Facultatii de Teologie "Andrei Saguna"- Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

De asemenea, deputatul Adrian Gurzau a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa - Cluj- Napoca si a facut, ulterior, un masterat in Resurse Umane .

Alesi cu darul cuvantului rimat si literar

Senatorul Varujan Vosganian, de profesie economist, este autor a circa 250 de studii si articole de specialitate, politice, dar si poet.

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, care a fost profesor de maghiara-franceza, a publicat mai multe volume de poezii, eseuri si manuale de literatura si este membru in Uniunea Scriitorilor din Romania si in Uniunea Scriitorilor din Ungaria.

Deputatul UDMR Kelemen Hunor, absolvent al Facultatii de medicina veterinara si al Facultatii de filosofie, este autorul a doua volume de poezie si al unui roman.

Deputatul Oana Manolescu, diplomat in stiinte chimice (Facultatea de Chimie, Universitatea Bucuresti), este, de asemenea, autor de romane, poezii, povestiri, schite, eseuri, reportaje si este director al revistei "Prietenul albanezului".

Din si in mass-media, dar si pe scena

O serie de parlamentari au activat sau activeaza in presa. Deputatul Florian Nicolae este fondatorul cotidianului local "Giurgiuveanu" si al televiziunii locale "TV Giurgiu", precum si "inovator in domeniul electric". La fel, deputatul Dan Motreanu, a fost profesor de istorie, dar si redactor la ziarul "Observator" si corespondent Mediafax Alba.

Parlamentarul George Scutaru, licentiat in istorie, si-a trecut, la randul sau, in CV faptul ca a fost colaborator al publicatiilor "Zig-Zag" si "Expres magazin", apoi, in perioada 1993 - 1995, redactor sectia "Politica Interna" la Agentia Mediafax, iar intre anii 1996 si 1998, corespondent PROTV si Mediafax la Moscova .

Deputatul Ninel Peia este si editorialist la ziarele locale "Saptamana de Ilfov" si "Semnal de Ilfov si Giurgiu".

Deputatul UDMR Marton Arpad, absolvent al Facultatii de Teatru, sectia Actorie si al Facultatii de Drept, a fost, in perioada 1979-1990, actor la Teatrul din Sfantu Gheorghe, unde, pe langa activitatea actoriceasca, a regizat si opt spectacole. El mai noteaza ca a colaborat cu mai multe ziare si reviste, publicand cronici parlamentare, reportaje si critici (cronici) teatrale.

Deputatul Florin Costin Paslaru, mentioneaza la rubrica "Aptitudini si competente artistice" actoria, adaugand ca a activat "in cercuri si brigazi artistice in timpul liceului si pe toata perioada facultatii".

Deputatul Marian Ghiveciu a absolvit in anul 1993 Scoala populara de arta, specialitatea Teatru si Regie. Deputatul Ionut Stroe a facut cursuri de chitara si canto.Stroe mai este pasionat de desen si grafica, de conceptia si productia publicitara.

Inventatori de frunte

Senatoarea PSD Doina Silistru, care este cercetator principal la Statiunea de Cercetare pentru Cultura Pajistilor Vaslui, a omologat sau brevetat mai multe soiuri ale plantelor "obsiga nearistata", "pir crestat" si "spaceta".

Deputatul Petru Andea, inginer diplomat (Universitatea Politehnica Timisoara) si doctor in Stiinte tehnice, are un numar de 26 inventii si inovatii brevetate.

Mai detin brevete de inventie senatorii Trifon Belacurencu, senatorul Florin Constantinescu si deputatii Dragos Zisopol, absolvent al Institutului de Petrol si Gaze Ploiesti, Dan Nica - coautor a trei brevete de inventie, dintre care unul a fost medaliat cu argint la Bruxelles si deputata PC Marian Grapini, care este autoarea a trei inovatii in domeniul industriei textile.

In mai multe limbi (straine)

Un numar considerabil de membri ai celor doua Camere ale Parlamentului sunt poligloti, in topul acestora aflandu-se senatorul PSD Mircea Geoana, care cunoaste, potrivit propriilor declaratii, cinci limbi straine - engleza, franceza, spaniola, italiana si germana.

Cate patru limbi straine cunosc deputatii Oana Niculescu Mizil (engleza, franceza, italiana si araba), Dragos Zisopol (engleza, greaca, franceza si spaniola), Paul Dumbraveanu, (engleza, franceza, italiana si spaniola) si Ileana Dumitrache (engleza, franceza, italiana si spaniola).

Printre cei care stapanesc cate trei limbi straine se numara deputatii PDL Theodor Paleologu (franceza, engleza si germana) si Raluca Turcan (engleza, franceza si rusa), aceasta din urma fiind si cetatean de onoare al Statului Nebraska, SUA.

Organizatori de evenimente si promotori de festivaluri

Senatorul Marius Bota mentioneaza, la sectiunea "Activitate civica", actiunile desfasurate de el pentru promovarea culturii si traditiilor populare romanesti in Italia, precum si sprijinirea organizarii spectalolelor de colinde cu Stefan Hrusca pentru romanii din Italia.

Deputatul Florin Costin Paslaru arata ca un bun organizator, implicandu-se, in fiecare an, de Sfantul Andrei, in pregatirea spectacolelor si concertelor in aer liber din cadrul manifestarii "Zilele Galatiului".

Paslaru, care este absolvent al Facultatii de tehnologia si chimia produselor alimentare si tehnica piscicola din cadrul Universtitatii Galati, subliniaza, de asemenea, ca este initiatorul celui mai mare eveniment din zona de est a Romaniei, "eveniment ce impleteste traditia ortodoxa cu cea populara specifica zonei de sud-est a Moldovei" si la care participa peste 100.000 de oameni din Galati-Braila si imprejurimi, respectiv "Festivalul Scrumbiei".

Computerul, in toate cele

Mai multi dintre deputati arata in propriile CV-uri ca detin cunostinte aprofundate in utilizarea computerului.

Deputatul PSD Marian Neacsu, care este licentiat in economie, membru al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania si al Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania, mentioneaza in CV-ul sau are cunostinte foarte bune in ceea ce priveste operarea la computer, inclusiv de "navigare pe internet".

Deputatul Paul Dumbraveanu detine cunostinte PC avansate - tehnici pentru optimizare utile in cresterea traficului PPC (pay per click), psihologia cautarii online, Social Networking (Facebook) - cresterea numarului de fani si distribuirea de informatii relevante -, Video sharing (YouTube/ VIMEO) - setarea si managerierea conturilor, Microblogging (Twitter) - cresterea numarului de followers.

In ceea ce priveste competentele si aptitudinile de utilizare a calculatorului, deputata PSD Oana Niculescu Mizil precizeaza ca stie sa utilizeze Microsoft Office, Adobe Illustrator si Photoshop.

Deputatul Radu Zlati (cunoscut sub pseudonimul Gondolin Shador), absolvent al Facultatii Istorie-Filozofie, Universitatea Bucuresti, declara ca are ca hobby "bloging"-ul. Pe blogul personal, "yellowgondolin", acesta declara ca este, asemenea oricarui "mancator de paine (de la Homer citire), un ghem de contra

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#pasiuni parlamentari vanatoare poezie, #parlamentari calculatoare limbi straine , #parlament
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Poza executorul
executorul
rank 5
Va dati seama ce cunostinte si ce cultura are Oana Mizil,