Pretul furtului generalizat

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 18:02
3295 citiri
Pretul furtului generalizat

In Parlament, marti, s-a furat la vot. Din nou. A nu mai stiu cata oara. Probabil a mia oara, daca luam in calcul toate legislaturile ultimelor doua decenii.

Nu s-a furat, ce-i drept, grosier, ca in urma cu cateva luni la legea pensiilor, ci cu votul la doua cartele. Mai finut, dar esential, caci cele doua voturi duble filmate, acordate de Danut Liga si Marius Dugulescu de la PDL, au facut diferenta intre trecerea si respingerea legii, culmea referitoare tot la pensii, mai precis la cele militare.

S-a prins presa, caci Opozitia n-ar fi zis nici pas si a avut apoi o reactie cat se poate de retinuta. E clar si de ce, cat timp acum cateva saptamani au fost prinsi votand, la doua maini, un social demcorat si un liberal. N-au patit, desigur, absolut nimic. In plus, desi televiziunile de stiri n-au suflat o vorba despre asta, la chiar votul de marti apare ca a votat cu propria cartela si Victor Ponta cu patru minute inainte de inceperea intalnirii de la Palatul Cotroceni cu Traian Basescu. Speedy Gonzales sa fi fost si n-ar fi avut timp sa pacurga distanta in timp atat de scurt.

Au aranjat votul de-a lungul timpului si parlamentari cat se poate de respectabili. Vi-l amintiti probabil pe Teodor Melescanu, in urma cu cativa ani, pe cand prezida o sedinta de vot pe articole la buget si a fost inregistrat in timp ce aranja impreuna cu secretarul rezultatele, ca sa dea bine pentru toata lumea.

Dar de ce sa ne emotionam la atata lucru, caci in Parlament se fura in tot felul de moduri. Cum altfel s-o numi cand nu faci munca pentru care esti platit, din bani publici chiar, pentru ca tragi chiulul? Crin Antonescu participa la cam 1% din voturile finale, dar isi ia luna de luna toti banii.

Domnia sa este insa numai cel mai notorii dintre chiulangii. Daca mergeti vinerea in teritoriu, pe la birourile parlamentarilor, cam cate gasiti deschise? In cel mai bun caz e acolo vreo secretara speriata de bombe care nu mai stie pe unde sa scoata camasa sefului cand vine presa. Si parlamentarii iau bani buni pentru aceste birouri din teritoriu.

Ma indoiec insa sincer ca toate aceste forme de furt impresioneaza cu adevarat pe cineva si pot fi cauze pentru care un parlamentar sa nu mai fie votat. Ca dovada, chiulangiul numarul unu este politicianul cu cel mai bun scor electoral. As zice ca pentru romani, furtul de toate felurile al alesilor este chiar reconfortant: fura ei, putem fura si noi linistiti.

Doar ca furtul acesta generalizat are un pret mare. In Grecia, toata lumea a furat pe toata lumea: populatia de la stat, statul de la populatie, si unii, si altii de la UE, cu hectarele care depaseau suprafata tarii si cu toate pixurile care au modificat cifrele bugetare. A fost drumul sigur spre faliment. Caci in ultima instanta, furtul acesta este al propriei caciuli si costa scump, indiferent ca il comiti direct sau doar asisti la el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vot parlament frauda, #frauda parlamentari, #chiul parlamentari, #frauda vot pensii militare , #parlament