PSD acuza PDL ca ar fi luat mita de un milion de euro

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 21:52
2802 citiri
PSD acuza PDL ca ar fi luat mita de un milion de euro

Senatorul PSD Sorin Bota acuza PDL ca a luat mita de un milion de euro ca sa il propuna pe Romeo Ionut Comaniciu la presedintia CSA.

Potrivit acestuia, pedelistii ar fi schimbat candidatul in ultimul moment, intrucat se temeau ca ar fi putut fi filmati cand luau mita.

"O gasca din PDL nu a fost de acord. Dupa cum se spune, spaga data pentru functia respectiva a fost prea mica. S-a venit a doua zi cu alta propunere, cu domnul Comaniciu care se spune ca sponsorul lui a intrat in acea seara la Parlament, se vede pe camere video, persoana respectiva, un om insemnat, cu o geanta pe care Ioan Oltean a dat dispozitie SPP sa nu o controleze", a spus, la The Money Channel, Sorin Bota.

Potrivit lui Bota, banii au fost introdusi in Parlament de o persoana care nu a fost controlata de ofiterii SPP.

"Parlamentarii PDL vorbeau (n.red-despre mita) si persoane din jurul CSA vorbeau. S-a precizat ca exista o persoana care a intrat in Parlament fara sa fie controlata. Cred ca despre domnul Dan Adamescu este vorba. Am auzit discutii intre parlamentarii PDL si azi (n.red-marti) in comisia de la Senat. Se faceau glume pe subiectul ca geanta a fost prea mica, a fost la nivel de borseta. Atat timp cat se vorbeste despre acest subiect nu cred ca nu este adevarat.

O anumita grupare din PDL a reusit sa-si impuna un candiat si o alta grupare a venit si a reusit sa-i determine sa-si taie propria nominalizare. Ulterior, acea persoana si-a retras candidatura aseara. Nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat cu banii", a precizat el, la Realitatea Tv.

Acuzatiile au venit dupa ce PDL a renuntat la candidatura lui Comaniciu, in favoarea actualului vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu.

Democrat liberalii resping insa acuzatiile. "Domnul senator Bota bate rau de tot campii. Este o afirmatie de o gravitate deosebita si iresponsabila. Nu ne putem juca atat de usor cu cuvintele. Domnul senator mai mult nu a stat la comisie, decat a stat. Domnul senator nu e la prima recidiva in afirmatii care nu au acoperire si ar trebui sa probeze pentru ceea ce comite in fata unei intregi tari", a declarat Nicolae Bud, secretar la Comisia de Buget din partea PDL.

Parlamentarii puterii au votat, marti, functiile de Avocat al Poporului, sefii Curtii de Conturi, CSA si CSSPP, in ciuda protestului parlamentarilor Opozitiei, care au parasit sala de sedinta pentru a fi suspendate lucrarile.

Sedinta de plen a celor doua camere ale Parlamentului a fost condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, care a invocat o prevedere a Regulamentului pentru a continua lucrarile, in momentul in care liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, i-a solicitat sa constate lipsa de cvorum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Sorin Bota, #acuzatii mita PSD PDL, #Sorin Bota mita PDL , #parlament