Scandal cu revolutionari in Parlament: Au huiduit si au amenintat ca se arunca de la balcon

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 11:48
7565 citiri
Scandal cu revolutionari in Parlament: Au huiduit si au amenintat ca se arunca de la balcon
Foto: B1 TV

Mai multi revolutionari au facut scandal, miercuri, la sedinta solemna a Parlamentului organizata cu ocazia implinirii a 25 de ani de la evenimentele din 1989.

Cei 14 revolutionari invitati de Petre Roman (PNL) si prezenti in balconul salii de la Palatul Parlamentului au fost profund nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa ia cuvantul, alaturi de senatori si deputati.

Ei au huiduit minute in sir, au scandat "Hotii!" "Rusine!" "Sa mergeti la puscarie!" sau "DNA!". Unul dintre ei a amenintat ca se arunca de la balcon, informeaza Realitatea TV.

Conform Mediafax, ei s-au declarat nemultumiti ca revolutionarii invitati de catre grupul PSD au fost lasati sa stea in sala principala de plen, in timp ce ei au fost trimisi la balconul de la etajul doi, de unde nu se aude nimic si ca nu pot lua cuvantul. Printre ei se afla si un revolutionar aflat in scaun cu rotile, care a fost trimis la etaj.

Grupul de revolutionari, din care a facut parte si Dumitru Dinca, a fost pana la urma scos din plenul Camerei, iar dupa cateva momente de intrerupere a sedintei, aceasta a fost reluata.

Deputatul PNL Petre Roman, primul premier al Romaniei post-decembriste, a fost cel care i-a invitat pe revolutionari sa participe la sedinta solemna. Acesta a explicat la postul B1TV ca si-a dorit ca invitatii sa ia cuvantul de la tribuna, dar regulamentul sedintelor comune ale Parlamentului nu permite acest lucru.

"Sa nu blamam iesirea lor. Chiar nepotrivita, este una sincera (...) In momentul in care eu m-am adresat lor din nou, s-au conformat si au plecat", a declarat Petre Roman, explicand ca unul dintre cei mai vocali revolutionari era Gheorghe Zainea (foto), "arestat in 21 decembrie, dus la Jilava, batut, torturat", iar cel de-al doilea Dumitru Dinca, "cu care am fost la baricada pana in momentul cand s-a dezlantuit macelul impotriva noastra".

"Noi ca dvs putem sa fim, dvs nu puteti ca noi. V-ati batut joc de noi si va bateti joc de noi", le-a strigat Dumitru Dinca parlamentarilor de pe holul Palatului Parlamentului.

La sedinta solemna dedicata Revolutiei din 1989 au participat si membrii Guvernului Ponta 4.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scandal revolutionari Parlament, #revolutionari sedinta solemna Parlament, #revolutionari huiduieli Parlament , #parlament