Senatul a adoptat tacit un proiect care anuleaza pensiile speciale ale parlamentarilor si Avocatului Poporului

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 13:24
10525 citiri
Senatul a adoptat tacit un proiect care anuleaza pensiile speciale ale parlamentarilor si Avocatului Poporului
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a adoptat, miercuri, tacit, un proiect legislativ care prevede anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanti, precum, Avocatului Poporului, deputatilor si senatorilor, diplomatilor, dar si ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti.

Proiectul a fost initiat de mai multi parlamentari din PMP, si a fost adoptat miercuri, de catre Senat, termenul limita de dezbatere si adoptare fiind data de 26 decembrie.

"Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare abrogarea prevederilor referitoare la pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, ale personalului Curtii de Contruri, ale membrilor Corpului diplomatic consulat al Romaniei, ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si ale personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, ale functionarilor publici parlamentari, a Avocatului Poporului, precum si abrogarea dispozitiilor privind indemnizatiile pentru limita de varsta ale deputatilor si senatorilor", prevede propunerea legislativa.

De asemenea, "se preconizeaza modificarea art 1 al Legii nr 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si a vaduvelor din razboi, abrogarea alin 2 si 3 ale art 11 din Legea privind nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi".

Propunerea legislativa pentru abrogarea unor prevederi din domeniul pensiilor de serviciu, pentru modificarea art.1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, pentru abrogarea alin. (2) si (3) ale art.11 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor, precum si pentru modificarea art.8 indice 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.82/2006 pentru recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat, a fost initiata de mai multi parlamentari din PMP.

"Sursa de finantare pentru acoperirea cresterii cheltuielilor cu recompensele acordate invalizilor de razboi, veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi si vaduvelor de veterani de razboi, precum si urmasilor personalului armatei decedat in teatre de operatii va fi asigurata prin abrogarea pensiilor de serviciu aflate in afara principiului contributivitatii, jurisprudentei Curtii Constitutionale si practicii statelor NATO", se arata in expunerea de motive proiectului legislativ.

Senatul a fost in acest caz primul for sesizat, decizionala fiind Camera Deputatilor.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#pensii speciale parlamentari anulate, #pensie spciala Ciorbea Avocat Popor , #parlament