Solicitarea PSD de sanctionare a lui Anastase ar putea fi discutata miercuri

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 19:08
1305 citiri
Solicitarea PSD de sanctionare a lui Anastase ar putea fi discutata miercuri
Foto:stiriprahova.ro

Deputatul PSD Florin Iordache a propus, marti, suplimentarea ordinii de zi a Comisiei juridice cu solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor pentru incalcarea Regulamentului forului, presedintele Comisiei, Daniel Buda, anuntand ca acesta va fi discutat in sedinta de miercuri.

Buda a propus discutarea solicitarii PSD miercuri, la ora 12.00, anunt ce a starnit nemultumirea colegilor sai de partid. Deputatul PD-L Mihail Boldea a sustinut ca este necesara invitarea presedintei Camerei.

"Cred ca este normal s-o invitam si pe dna presedinte Roberta Anastase, este normal sa-si spuna punctul de vedere asupra solicitarii", a spus deputatul Boldea, care a propus ca dezbaterea sa aiba loc saptamana viitoare, insa Buda nu a revenit asupra deciziei.

Cel mai probabil, solicitarea PSD va fi insa amanata pentru saptamana viitoare, au declarat surse PD-L.

Inca din luna iunie, PSD si PNL incearca sa obtina sanctionarea lui Anastase potrivit procedurilor Regulamentului. Mai intai, in vara, PSD a depus o sesizare la Comisia juridica deoarece Anastase nu a recunoscut votul pentru numirea pesedistului Valer Dorneanu la CCR, reluand procedurile, astfel incat a fost numit din partea Camerei pedelistul Mircea Minea.

O alta etapa a conflictului Anastase-Opozitie a fost marcata de votul la Legea pensiilor, presedinta Camerei alegandu-se pe langa amenintarile cu sanctionarea potrivit Regulamentului Camerei si cu o plangere penala la PICCJ.

In fine, Anastase a starnit un nou val de antipatie cand a acceptat constituirea independentilor ca grup parlamentar si apoi cand a promovat in ultimele zile modificarea Regulamentului Camerei astfel incat deciziile in Biroul Permanent sa nu se mai ia in conditii de cvorum.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#sanctionare Roberta Anastase, #Roberta Anastase , #parlament