Sondaj Ziare.com: Cine ar trebuie pedepsit pentru debandada din Parlament?

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 17:52
2414 citiri
Sondaj Ziare.com: Cine ar trebuie pedepsit pentru debandada din Parlament?

Din patru in patru ani romanii sunt chemati la urne pentru a alege cine ii va reprezenta atunci cand in Parlament se voteaza viitorul lor.

Romanii care i-au votat sa ii reprezinte muncesc in fiecare zi pentru a plati taxele si impozitele din care cota parte se constituie in salariile parlamentarilor.

TVA de 5% la alimente si pensii neimpozabile - decizie luata din greseala in Parlament

Miercuri, chiar si cei mai optimisti romani, care inca mai aveau incredere si speranta ca parlamentarii lucreaza pentru ei, au aflat adevarul.

La orele pranzului televiziunile de stiri anuntau debusolate ca deputatii, in majoritatea lor democrat-liberali avand in vedere ca Opozitia inca o boicoteaza pe Roberta Anastase, au votat pentru scaderea TVA la alimentele de baza pana la valoare de 5% si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

O masura pe care poporul a salutat-o fericit. In sfarsit, primea o gura de oxigen dupa atatea luni in care a trait de pe o zi pe alta si a auzit doar de austeritate.

Zece minute euforia a domnit. In timp ce liderii patronatelor din agricultura si industria alimentara anuntau fericiti romanii ca, desi nu pot garanta ca vor scadea preturile alimentelor, macar nu o sa le mai creasca, social-democratii anuntau triumfatori ca, la nici o saptamana de la Congresul PSD, una dintre masurile din programul lor de guvernare e deja pusa in aplicare.

Veselia s-a risipit insa cand deputatul PD-L Gelu Visan a dat, mai mult amuzat decat stanjenit, o declaratie cel putin penibila.

"A fost o eroare de tehnica legislativa. Se mai intampla in Parlament, o sa vedem cum o sa reglam. Au fost foarte multe legi care au venit cu raport de respingere sau de aprobare si a fost efectiv o eroare de tehnica legislativa, se mai intampla. Am vorbit cu toti colegii, nu sunt foarte bucurosi, dar aceasta situatie o s-o reglam tot printr-un vot in Parlament. A fost o eroare de tehnica legislativa, se mai intampla", a spus Visan.

Mai mult, in cazul in care ne-am fi putut amagi ca doar Parlamentul e in haos, aceeasi debandada domneste si in Guvern. Sase dintre membrii Cabinetului Boc au fost si ei prezenti in Camera si au votat cu voiosie legi care nu numai ca sunt impotriva politicii lor de guvernare, dar pun in pericol si acordul cu FMI.

Explicatia este cu atat mai socanta: parlamentarii nu prea citesc legile, asa ca se bazeaza pe liderul de grup sa le studieze si sa vada daca e sau nu in conformitate cu linia partidului. In cazul de marti, seful grupului democrat-liberalilor din Camera a gresit semnalul, aratand pro in loc de contra, asa ca toate ceilalti l-au urmat.

Cat despre deputatii arcului guvernamental, declaratiile lor au fost atat de jenante incat cel mai bun lucru pe care ar putea acum sa-l faca ar fi sa voteze, fara sa stie, desigur, o lege prin care sa se autodizolve.

Iata cateva mostre, reprezentanti de vaza ai celor pe care cu totii i-am trimis in Parlament.

Mihai Boldea, deputat PD-L, convins ca legile au intotdeauna destule greseli incat sa fie considerate neconstitutionale:

"Sincer, am aflat de la dumneavoastra ce am votat. Presedintele Basescu cu siguranta va retrimite legea la reexaminare si se va rezolva intreaga situatie. Cu siguranta sunt si elemente de neconstitutionalitate in lege. Stati linistiti ca nici cei de la Opozitie nu stiu ce legi voteaza".

Attila Korodi, deputat UDMR, a votat in conostinta de cauza ce i-a dicatat liderul de grup:

"Credeti ca am votat din greseala? Eu am votat o decizie luata la acel moment de liderul de grup al UDMR. Am votat in cunostinta de cauza, pentru ca daca semnalul a fost ca e acceptabil de comisie, am votat. Dar parerea mea e ca pensiile intre 1.000 si 2.000 de lei trebuie in continuare impozitate, iar TVA nu e atat de mare".

Eugen Nicolicea, deputat UNPR, a votat pentru ca si el avea un proiect similar si a crezut ca i-a luat-o cineva in fata cu propunerea:

"Eu am votat pentru ca am vazut atitudine din partea celorlalti si aveam o propunere legislativa pentru returnarea de TVA si in aceste conditii ne-am gandit ca cineva ne-a luat fata la initiativa noastra si au venit cu aceasta scadere de TVA.

Nu stiu de ce vi se pare amuzant ca grupul nostru s-a gandit la o returnare de TVA. Proiectul nostru era putin diferentiat, de aceea am fost putin intrigati ca au propus o reducere de 5% fara sa asculte propunerea noastra de returnare. Acum, constatand ca respectivii au facut o eroare, vom discuta".

Si sunt doar cativa dintre zecile de deputati dezorientati care s-au balbait miercuri la televiziuni.

Ziare.com te invita la vot. Cat ne mai reprezinta parlamentarii si cine ar trebui pedepsit pentru debandada din Parlament?

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Parlament vot legi Romania , #parlament