Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

USL cere revocarea presedintilor Camerelor. Blaga: Sa le iasa din cap! (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 10:39
5369 citiri
USL cere revocarea presedintilor Camerelor. Blaga: Sa le iasa din cap! (Video)

USL a depus, marti, la Senat si la Camera Deputatilor, o solicitare pentru revocarea presedintilor celor doua Camere. Astfel, Uniunea cere schimbarea lui Vasile Blaga, din functia de presedinte al Senatului, si a Robertei Anastase, din functia de sef al Camerei Deputatilor.

Potrivit Realitatea TV, USL invoca schimbarea raportului de forte in Parlament.

Potrivit regulamentelor de functionare a celor doua Camere, revocarea presedintelui poate fi ceruta doar de grupul parlamentar care l-a propus, in ambele cazuri fiind vorba de PDL.

"Nu pot trece pe ordinea de zi o astfel de doleanta, atata vreme cat nu respecta legea si Constitutia. Nu voi convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului, sa le iasa din cap celor de la USL", a spus Vasile Blaga, drept reactie la cererea USL.

Circ in Parlament: USL cere revocari peste revocari. PDL pleaca din sala

Roberta Anastase a replicat, la randul ei, ca o astfel de cerere nu este conforma cu prevederile Constitutiei, drept care nu va fi trecuta pe ordinea de zi. "Cu siguranta, atata timp cat nu exista o propunere a grupului parlamentar care a facut nominalizarea presedintelui unei Camere, ea nu poate fi discutata. Nu voi accepta convocarea unei sesiuni extraordinare", a spus Anastase.

Din tabara Puterii, liderul senatorilor PNL, Mario-Ovidiu Oprea, a declarat pentru NewsIn ca USL intentioneaza sa ceara convocarea unui Birou Permanent al Senatului pentru revocarea lui Vasile Blaga.

USL cere Parlamentului revocarea Avocatului Poporului

Parlamentarii USL ar dori sa introduca pe ordinea de zi a plenului de la ora 16.00 revocarea din functie a presedintelui Senatului, Vasile Blaga.

Oprea a precizat insa ca momentan acest demers nu este inca "batut in cuie".

Pe de alta parte, USL a cerut, marti dimineata, convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului in care sa fie discutata si revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu fiind acuzat de "incalcarea Costitutiei si a legilor in vigoare".

La scurt timp, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat convocarea unei sedinte reunite de plen la ora 14.00 pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului.

M.M.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#USL schimbare presedinti Camere, #Blaga sesiune extraordinara , #parlament
Comentarii
Poza barthkid
barthkid
rank 5
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
A inceput "revolutia" bolsevica.