USL si Puterea se contrazic: Fiecare anunta alta data pentru sesiunea extraordinara

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 17:07
2192 citiri
USL si Puterea se contrazic: Fiecare anunta alta data pentru sesiunea extraordinara

Reprezentantii Puterii si ai Opozitiei din Birourile Reunite ale Parlamentului s-au contrazis asupra a ce s-a decis in sedinta in privinta organizarii sesiunii extraordinare a Legislativului, primii anuntand ca va fi in 23-24 ianuarie, iar cei ai USL ca va fi doar in 24 ianuarie, cu ocazia sedintei omagiale dedicate Unirii din 1859.

Primul care a iesit a fost reprezentantul PNL, Puiu Hasotii, care a spus ca s-a luat decizia sa se organizeze o singura sesiune, pe 24 ianuarie.

Imediat dupa, reprezentantul PDL, Petru Filip, a spus exact lucrul opus, ca sesiunea extraordinara va avea 2 zile - 23 ianuarie, dedicata dezbaterii situatiei politice create de protestele din tara si 24 ianuarie, sesiune omagiala dedicata Unirii Mici.

"Au gasit de cuviinta ca situatia sa fie discutata rapid si sa fie discutata in orice zi si cuplata cu 24 ianuarie (...)va fi o dezbatere superficiala, nu va avea timp (...) totul e intr-un derizoriu permanent, cred ca situatia se va inratutati, PDL si acolitii nu inteleg ca e o situatie care poate fi discutata serios (...) ei nu doresc o dezbatere serioasa asupra situatiei care e in Romania, doresc ca in 3-4 ore sa se discute si 24 ianuarie si situatia", a spus deputatul PNL Puiu Hasotti.

Acesta a adaugat ca PSD si PNL au cerut zile separate pentru cele doua evenimente, insa fara succes.

"Reprezentantii PDL nu au dat niciun fel de explicatie, au propus, a venit votul majoritar si cu asta s-a incheiat. Niciun argument nu poate sa-i convinga

Eu le-am propus ca, daca dorim sa avem o sedinta separata, sa avem pe 24 ianuarie, iar ziua de 23 sa fie dedeicata dezbaterii (...) Trebuie sa participam, dar, din pacate, se va consuma cat poate de rapid. Inclusiv argumentul adus de mine si colegi ca parlamentarii vin de la distante lungi si e dificil...

Eu am fost indignat de vreme ce s-a hotarat sa fie o singura zi, nici nu e important daca va fi luni sau marti", a mai spus Hasotti.

De partea cealalta, Petru Filip a spus ca vor fi doua zile, nicidecum una singura.

"Pana la urma, concluzia acestor dezbateri a fost aceea ca sesiunea sa se desfasoare in 23-24. 23 de la ora 13 sa aiba loc dezbaterea despre starea natiunii si pe 24 sa aiba loc o sesiune solemna.

Daca nu am fi fost deschisi la subiectul inaintat de Opozitie, nu am fi votat in unanimitate dezbaterea in sine. Acuza privind minimalizarea nu sta in picioare. Mai mult, propunerea facuta de Opozitie a fost 23-24. Atat timp cat am fost deschisi pe o asemenea dezbatere, nu putem fi acuzati", a afirmat Filip.

Puterea face concesii Opozitiei: Va fi sesiune extraordinara si consiliu economic

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii Opozitiei, ca au convenit impreuna sa se organizeze o sesiune extraordinara a Parlamentului, dar si sa se creeze un consiliu economic consultativ Putere-Opozitie care va discuta de modalitatile de creare a noi locuri de munca.

El a dat de inteles ca nu isi doreste organizarea de alegeri anticipate, dar ca acest lucu, ca si altele, va fi discutat in sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#USL sesiune extraordinara, #sesiune extraordinara Parlament Unire , #parlament