28 de senatori si deputati au parasit Parlamentul in primii doi ani de mandat

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 12:24
2234 citiri
28 de senatori si deputati au parasit Parlamentul in primii doi ani de mandat
Foto: Arhiva / Digi24

17 deputati si 11 senatori dintre cei 588 de parlamentari alesi in decembrie 2012 au disparut din forul legislativ in primii doi ani de mandat, din diverse motive. Ovidiu Silaghi reprezinta un caz special, el dandu-si demisia si apoi candidand din nou pentru un loc de deputat, la alegerile partiale din mai 2014.

Dintre cei 28 de "disparuti", 9 au fost arestati sau condamnati, 6 au fost nominalizati pentru diverse alte functii, 5 au fost alesi europarlamentari, 3 si-au pierdut mandatul pentru ca au fost declarati definitiv incompatibili, 3 au demisionat din motive personale, iar doi au incetat din viata.

Cei 9 parlamentari incarcerati (arestati preventiv sau condamnati) sunt 6 deputati: Dan Radu Rusanu (PNL), Gigi Becali (PNL), Relu Fenechiu (PNL), Nicolae Vasilescu (PSD), Viorel Hrebenciuc (PSD), Gheorghe Coman (PC) si 3 senatori: Dan Voiculescu (PC), Antonie Solomon (PP-DD) si Sorin Rosca Stanescu (PNL).

Mafia retrocedarilor: Cum tragea sforile Hrebenciuc

6 senatori si deputati au parasit Parlamentul pentru a ocupa alte functii: Toni Grebla (PSD) a mers la Curtea Constitutionala, Victor Ciorbea (PNL) a devenit Avocatul Poporului, Cosmin Nicula (PSD) a fost ales membru in Curtea de Conturi, Dinu Giurescu (PNL) la Academia Romana, Alin Petrache (PSD) este noul sef al COSR, iar George Scutaru (PNL) a devenit recent consilierul presedintelui Klaus Iohannis.

Cei 5 senatori si deputati care au parasit Parlamentul Romaniei pentru a activa in Parlamentul European sunt senatorul Damian Draghici (UNPR) si deputatii Eduard Hellvig (PNL), Ovidiu Szilaghi (PNL), Maria Grapini (PC) si Dan Nica (PSD).

Aurel Nechita (PSD), Stefan Bucur Stoica (PDL) si Akos Mora (PNL) si-au pierdut mandatele din cauza incompatibilitatii.

Akos Mora si-a dat demisia din Parlament: Nu voi mai sta prea mult in politica

Cei trei care au demisionat invocand motive personale sunt Vasile Bleotu (PSD), Olosz Gergely (UDMR) si Iosif Secasan (PNL), toti trei avand probleme cu legea.

Deputatul Mircea Grosaru (minoritati) si senatorul Stefan Stoica (PP-DD) au incetat din viata.

Liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din Parlament in septembrie 2013 in timpul unui scandal de coruptie, beneficiind de imunitate. Peste cateva luni, dupa ce nu a fost pus pe listele europarlamentarilor PNL, el a candidat din nou pentru un fotoliu de deputat, de data asta din partea PSD, la alegerile partiale organizate intr-un colegiu din Satu Mare.

Pesedistul Ovidiu Silaghi castiga scaunul de deputat lasat liber de liberalul Ovidiu Silaghi

C.B.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#parlamentari arestati, #parlamentari condamnati, #parlamentari incompatibili, #parlamentari decedati , #parlamentari