78 de parlamentari cauta chirie in Capitala

Duminica, 08 Martie 2009, ora 23:13
1653 citiri
78 de parlamentari cauta chirie in Capitala

Peste 200 de parlamentari stau in hoteluri iar 78 cauta chirie in Capitala, in conditiile in care statul cheltuie in fiecare zi 268 de lei pentru cei care stau la hotel si 98 de lei pentru cei care stau cu chirie.

Patru dintre parlamentari primesc bani pentru chirie chiar daca au trecute pe numele lor apartamentele in Capitala. Si asta pentru ca in apartamentele respective stau copiii lor. Este vorba despre Victor Paul Dobre (PNL - Galati), Samuil Valcu (PDL - Valcea), Sorin Zamfirescu (PDL - Valcea) si Ioan Stan (PSD - Suceava), informeaza Cotidianul.

Alti parlamentari au apartamente in constructie in Bucuresti, motiv pentru care locuiesc cu chirie: Emil Bostan si Cristina Pocora de la PNL, senatorul PSD Adrian Tutian si deputatul PD-L Iulian Vladu sunt in aceasta situatie.

Cazarea parlamentarilor costa peste doua milioane de lei noi

Per ansamblu, Camera Deputatilor si Senatul cheltuiesc pe luna 2.074.320 de lei noi cu cazarea parlamentarilor din teritoriu la hotel si 229.320 de lei noi cu plata chiriei pentru parlamentarii care au ales sa fie cazati in alte spatii de cazare.

182 de deputati si 76 de senatori au optat pentru cazarea hoteliera si 63 de deputati si 15 senatori locuiesc in alte spatii cu chirie.

Conform unei legi din 2006, alegerea hotelurilor nu se face prin licitatie, ci prin negociere directa.

De mai multi ani se tot discuta la nivelul conducerii Parlamentului despre construirea in imediata apropiere a Palatului Parlamentului a unui hotel special pentru senatori si deputati, dar pana in prezent nu s-a facut nimic.

Propunerea liberalului Bogdan Oleanu de a se gasi apartamente cu chirie pentru toti parlamentarii a fost respinsa, pe motv ca nu se pot gasi 300 de apartamente in apropiere de Palatul Parlamentului.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#78 parlamentari, #cauta chirie Capitala , #parlamentari
Comentarii