CE: Am vazut interpretari diferite privind imunitatea parlamentarilor romani, studiem

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 17:24
2362 citiri
CE: Am vazut interpretari diferite privind imunitatea parlamentarilor romani, studiem
Foto: Digi 24

Purtatorul de cuvant al CE Mark Gray a declarat miercuri ca exista "interpretari diferite" asupra modificarilor votate marti privind imunitatea parlamentarilor romani, astfel ca CE trebuie sa studieze in detaliu chestiunea, iar reactia sa se va reflecta in raportul MCV de saptamana viitoare.

"Comisia va avea o reactie asupra acestei chestiuni in raportul pentru Romania care va fi adoptat saptamana viitoare. Dupa cum va amintiti, a existat un angajament in precedentul raport MCV, din iulie anul trecut, in ceea ce priveste statul de drept, independenta justitiei", a precizat Mark Gray, intrebat ce parere are Comisia Europeana despre faptul ca marti, la Bucuresti, s-a decis ca imunitatea parlamentarilor romani sa fie mai greu de ridicat.

Reuters: Super-imunitatea parlamentarilor romani nemultumeste Comisia Europeana (Video)

"Raportul va fi publicat saptamana viitoare. Sa fiu sincer am vazut deja interpretari diferite asupra a ceea ce s-a adoptat ieri (marti - n.red.), si dorim sa studiem in detaliu. Ceea ce este clar pentru Comisie, si am spus asta in mod constant, este ca cei aflati la putere trebuie sa se asigure ca nu au probleme de integritate. Trebuie sa vedem exact ce a adoptat Parlamentul ieri si asta va fi reflectat in raportul de saptamana viitoare", a mai spus Mark Gray.

Statutul parlamentarilor a fost adoptat - vezi ce modificari au fost facute

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat, marti, varianta cu amendamente a Statutului deputatilor si senatorilor.

"Deputatul sau senatorul aflat in conflict de interese, constatat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se sanctioneaza disciplinar cu interzicerea participarii la lucrarile Camerei din care face parte deputatul sau senatorul pe o perioada de cel mult 6 luni", se arata in forma adoptata.

De asemenea, cererea de retinere, arestare sau perchezitie a parlamentarilor va trebui sa contina "indicarea cazului prevazut in Codul de procedura penala si motivele concrete si temeinice care justifica luarea masurii preventive sau dispunerea perchezitiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Mark Gray imunitate parlamentari, #modificare Statut parlamentari imunitate, #Comisia Europeana imunitate parlamentari, #raport MCV imunitate parlamentari , #parlamentari