Ce-au facut alesii la sedinta solemna NATO: Facebook, conversatie si tabloide

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 22:32
2603 citiri
Ce-au facut alesii la sedinta solemna NATO: Facebook, conversatie si tabloide
Foto: Ziare.com / Arhiva

O mare parte din alesii prezenti la sedinta solemna a Parlamentului pentru celebrarea a 10 ani de la aderarea la NATO si-au petrecut acest rastimp pe retelele de socializare, pe portalurile de stiri ori discutand in paralel cu discursurile de la tribuna.

Sedinta solemna pentru aniversarea a 10 ani de apartenenta a Romaniei la NATO i-a reunit in aceeasi sala, intr-un cadru protocolar, atat pe presedintele Traian Basescu, cat si pe premierul Victor Ponta, pe sefii serviciilor secrete, seful statului major general, fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, fosti premieri, reprezentanti ai ambasadelor si principesa Margareta.

Sefului statului i-a fost rezervat un loc special de catre cei de la serviciul de protocol al Camerei Deputatilor, un jilt de lemn sculptat, asezat central, in fata prezidiului.

Traian Basescu i-a putut urmari pe fiecare dintre vorbitori din profil spate si nu a intarziat sa-i aplaude pe fiecare. Totusi, presedintele a putut fi observat in momentul in care si-a dat jos ceasul de la mana, asezandu-l in fata sa pe o masuta, el fiind programat sa-si sustina discursul la finalul reuniunii.

Daca premierul Victor Ponta a omis sa-l salute pe presedintele Traian Basescu, in debutul discursului sau, adresand salutari doar "presedintilor", actualul sef al statului i-a nominalizat in persoana atat pe Ion Iliescu, cat si pe Emil Constantinescu, iar la Victor Ponta s-a referit doar cu titulatura de "premier".

In paralel cu discursurile de la tribuna, una dintre cele mai active prezente din sala a fost deputatul Elena Udrea. Ea s-a intretinut in prima instanta cu deputatul Clement Negut, care i-a fost coleg de banca parlamentara pentru o perioada indelungata.

In acest timp, Udrea a folosit permanent telefonul mobil si tableta, schimband ocazional cateva vorbe cu Negut, dar postand pe o pagina de socializare un articol in care ii ura "La multi ani!" lui Victor Ponta de 1 aprilie. "Ziua pacalelilor il defineste cel mai bine pe premier", comenta Udrea pe Facebook.

La un moment dat, Negut s-a mutat pe un alt scaun, pentru ca liderul PMP Eugen Tomac sa-i ia locul, iar discutiile dintre cei doi colegi de pupitru sa ia amploare. In timpul discursului lui Traian Basescu, Udrea i-a facut o fotografie lui Tomac cu tableta personala.

De altfel, preocupat de telefonul mobil sau tableta au fost si premierul Victor Ponta, dar si Mircea Geoana, in momentul in care la tribuna Parlamentului vorbea presedintele PDL, Vasile Blaga.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost preocupat de telefonul mobil, insa a vorbit cu Puiu Hasotti sau Dan Motreanu, in timpul discursurilor.

Unii parlamentari au fost ocupati in mod constant cu telefoanele mobile sau tabletele, intre acestia numarandu-se deputatul PDL Roberta Anastase, care rasfoia digital un tabloid. Altii au rasfoit o carte distribuita mai multor parlamentari, intitulata "Atlas Istoric al Romanilor, cu cetiri istorice pentru uzul scoalelor secundare si normale".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sedinta solemna NATO, #plictiseala parlament, #parlamentar tableta telefon, #parlamentar Facebook , #parlamentari