Cum au discutat parlamentarii peste 11.000 de amendamente in doua zile?

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 23:26
1451 citiri
Cum au discutat parlamentarii peste 11.000 de amendamente in doua zile?

Parlamentarii din comisia de buget-finante au avut de discutat, sambata si duminica, peste 11.000 de amendamente depuse de Opozitie la Legea bugetului de stat in 2011. Legea a fost adoptata duminica, in forma propusa de Guvern, cu doar cateva dintre amendamentele depuse aprobate.

Eugen Nicolaescu, deputat PNL, a explicat insa duminica seara ca nu toate amendamentele depuse de Opozitie au fost sustinute in dezbaterile din comisie, pentru a economisi timp.

"Fiecare parlamentar si fiecare deputat s-a gandit ca acolo unde sunt specialistii partidelor pe buget-finante sa se sustina acele amendamente de fond care aveau posibilitaea sa schimbe viziunea bugetului sau sa-l faca putin mai bun. Toate acele 11.000 de amendamente erau punctuale, facute de colegii din teritoriu pentru colegiile pe care le conduc: drumuri, scoli etc.", a explicat Eugen Nicolaescu, la Realitatea TV.

Constantin Nita, deputat PSD, este de parere ca bugetul pe 2011, al carui proiect de lege a fost aprobat, duminica, de comisia de buget-finante din Parlament, este unul "foarte prost".

"Este un buget foarte prost, unul din cele mai proaste construite pana acum. Pana si faptul ca ordonatorii de credite nu isi planifica banii arata ca e prost", a declarat Constantin Nita, adaugand ca bugetul prevede in continuare disponibilizari, iar legea prevede ca nu poate fi angajat niciun bugetar fara sa fie concediati alti sapte.

Acesta a precizat ca, in opinia sa, bugetul nu ar trebui sa fie facut prin discutarea "fugitiva" a peste 11.000 de amendamente, in comisii, ci ca fiecare amendament ar trebui discutat in parte si luat in considerare, indiferent cat de multe sunt.

"Eu nu sunt de acord cu colegii mei, ca un buget trebuie sa treaca fugitiv, trebuie discutat serios in comisii, chiar daca sunt 12.000 de amendamete trebuie luate in seama, pentru ca ele sunt solutii pe care Ministerul de Finante putea sa le ia", a declarat Nita.

Si reprezentantul UDMR in comisie, Peter Lakatos, a declarat ca discutiile s-au rezumat la "acele amendamente care incercau sa aduca la un rezultat mai bun".

Comisiile reunite de buget-finante au adoptat duminica Legea bugetului de stat pe anul 2011, cu o serie de amendamente convenite de parlamentarii PSD si PNL impreuna cu alesii Puterii. Dezbaterea actului normativ urmeaza sa intre luni in dezbaterea plenului celor doua camere ale Parlamentului.

In favoarea bugetului de stat s-au pronuntat 25 de parlamentari membrii ai comisiilor, in timp ce impotriva au votat 21 de alesi. De asemenea, au fost respinse circa 11.400 de amendamente care vor putea fi sustinute in plenul celor doua camere.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#dezbatere Parlament buget, #parlamentari amendamente buget , #parlamentari