Parlamentarii primesc sume forfetare majorate cu 7.000 lei. Dragnea si Tariceanu beneficiaza de cei mai multi bani

Marti, 04 Iulie 2017, ora 22:15
10405 citiri
Parlamentarii primesc sume forfetare majorate cu 7.000 lei. Dragnea si Tariceanu beneficiaza de cei mai multi bani
Foto: Ziare.com

Senatorii si deputatii primesc incepand cu luna iulie sume forfetare mai mari cu aproximativ 7.000 de lei lunar in urma intrarii in vigoare a noii Legi a salarizarii care prevede majorarea indemnizatiilor de la 7.700 lei brut la peste 13.000 lei brut pe luna. Cuantumul sumelor forfetare va fi stabilit miercuri de catre conducerea parlamentului.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au fost convocate pentru miercuri, incepand cu ora 12:00.

Potrivit proiectului ordinii de zi, conducerile celor doua Camere vor discuta "suma forfetara pentru cheltuieli de organizare si functionare a birourilor parlamentare", "demisia lui Marcel Ciolacu din calitatea de membru al delegatiei Parlamentului Romaniei la APCE in urma numirii sale in functia de vicepremier" si formularea unui "punct de vedere al Birourilor Permanente referitor la sesizarea formulata de Sorin Grindeanu cu privire la conditiile votarii de catre senatori si deputati a motiunii de cenzura din data de 21 iunie 2017".

In ceea ce priveste majorarea sumelor forfetare ale parlamentarilor, Birourile Permanente Reunite vor trebui sa aprobe cuantumul acestora in urma majorarii indemnizatiilor.

Potrivit legii 96/2006 privind statutul senatorilor si deputatilor, "in scopul exercitarii mandatului in circumscriptiile electorale, deputatii si senatorii primesc lunar o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului, echivalenta cu o indemnizatie si jumatate bruta a deputatului, respectiv a senatorului".

Potrivit noii Legi a salarizarii, de la 1 iulie indemnizatiile lunare ale senatorilor si deputatilor au crescut de la aproximativ 7.700 lei brut la 13.050 lei. Acest lucru inseamna o suma forfetara de 19.575 lei / luna, mai mare cu aproximativ 7.000 de lei fata de cea de pana acum.

Pentru liderii de grupuri parlamentare, presedintii, vicepresedintii si secretarii comisiilor permanente, sumele forfetare vor fi si mai mari, peste 20.000 lei / luna, deoarece si indemnizatiile acestora vor fi mai mari fata de cele ale simplilor parlamentari.

Cele mai consistente sume forfetare, ca de altfel si indemnizatii, le vor avea Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, alaturi de toti membrii conducerilor Parlamentului.

Dragnea si Tariceanu vor avea o suma forfetara lunara de 25.012 lei la o indemnizatie bruta de 16.675 lei / luna. De mentionat ca indemnizatiile celor doi presedinti ai Camerelor, precum si cele ale membrilor birourilor permanente ale Camerelor Deputatilor si Senatului au scazut de la 1 iulie, odata cu intrarea in vigoare a legii salarizarii, de la 21.540 lei la 16.675 lei (presedintii Parlamentului) si de la 19.055 lei la 15.515 lei (ceilalti membri ai Birourilor Permanente). Acestora le-au fost majorate indemnizatiile in iulie 2015, de catre premierul interimar Gabriel Oprea, prin ordonanta de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#parlamentari crestere sume forfetare, #crestere salarii parlamentari, #sume forfetare Legea salarizarii , #parlamentari