Ziare.com

Deutsche Welle: Liberalizarea pietei politice

de
Marti, 24 Februarie 2015, ora 17:39

   

Deutsche Welle: Liberalizarea pietei politice
Cine va beneficia de pe urma liberalizarii totale a pietei politice? In primul rand gruparile care denunta actualul sistem de partide ca fiind corupt si nereformabil, dar si extremistii de toate culorile.

Exista acum o mare emulatie pe tema infiintarii partidelor politice. Deputatul Mihai Sturzu anunta cu satisfactie ca a obtinut sprijinul conducerii largite a PSD pentru reducerea numarului de membri fondatori ai unui partid la 3. Initiativa legislativa la care se refera Mihai Sturzu a fost inregistrata in decembrie anul trecut si a mai fost sustinuta de alti 9 deputati si senatori de la PSD, PC si PLR (Tariceanu), scrie Deutsche Welle.

Totusi initiativa lui Mihai Sturzu nu a intrat inca in procedura parlamentara si, cand va intra, va intalni acolo o mare inghesuiala pe exact acelasi subiect. Numai anul trecut au fost inregistate 9 proiecte privind partidele si finantarea campaniilor electorale, dintre care 5 se ocupa cu prioritate de usurarea procedurii prin care se infiinteaza un partid politic. Unele dintre ele au trecut prin Senat si au fost respinse, dar isi continua procedura la Camera Deputatilor.

Citeste mai mult despre Liberalizarea pietei politice pe Deutsche Welle.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 483 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor