Editorial: Catuse TV

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 11:04
3318 citiri
Editorial: Catuse TV

Orice hot care este prins stie ca nu va mai fi negustor cinstit. E riscul meseriei. Exista insa o categorie care face exceptie de la obiceiul pamantului, sau a creat un altul, al pamantului privilegiat: politicianul.

El s-a obisnuit cu cinstea, el poate sa fure oricat, si daca nu ar avea doua maini si doua picioare, ci numai patru picioare (i-as banui pe multi, dar jignesc animalele), ar sterpeli cu ele. Deoarece este expus, prin urmare trebuie sa aiba tratament special.

Patania presedintelui CJ Arges pica tare prost. Vine intr-un moment cand opinia publica s-a obisnuit cu un tipar: un demnitar acuzat ca a furat sau a luat spaga, fie el boier local sau central, este sustinut pana in panzele albe de partidul sau. Care fie vede in intreprinderea procurorilor un dosar politic (aici conduce detasat PSD), fie intinde de proceduri pentru a taragana inaintarea dosarului sau este cuprins de mila (dosarul Ridzi). Fie neaga evidenta (dosarul Anastase, ramas folclor parlamentar).

Cu exceptii care pot fi numarate pe degetele unei maini, politicienii nu raspund penal, desi este clar pentru orice neghiob ca in Romania n-au furat fostii gestionari de la chioscurile cu racoritoare. Ci acesti reprezentanti ai nostri in fruntea tarii, care cand n-au prestat direct, au facut-o prin firme tovarase si prietene.

Asa ca faptele de care este acuzat Constantin Nicolescu, adica fraudarea procedurii de obtinere de bani europeni, fals, mita si instigare la abuz in serviciu nu par iesite din comun. Daca n-ar fi facut un atac de inima, dezbaterea s-ar fi limitat la a nega acuzatiile dupa modelul arhicunoscut. Intervenind aspectul medical, povestea capata o dimensiune emotionala, care serveste de minune sefilor sai politici. Paranteza: degeaba isi smulge Victor Ponta parul din cap in timp ce vitupereaza. La votul dat impotiva extinderii dosarului Monicai Iacob-Ridzi n-a respins doar Puterea cererea procurorilor.

Sa revin. Se poate mima un atac de cord de familie? Daca era posibil, Catalin Voicu ar fi prestat in consecinta. E simplist, stiu. Nu toti oamenii reactioneaza la fel, fiinta umana beneficiaza de atributul unicitatii. Dar sunt mai mari sanse de atac de cord la o persoana nevinovata acuzata ca a furat gaini decat la hotul care se asteapta in orice moment sa-si piarda cinstea.

Exista, insa, un element care ma pune pe ganduri: disputa dintre IPS Calinic si senatorul PD-L Mircea Andrei, acuzat de arhiepiscop ca s-ar afla in spatele povestii. Ce spune inaltul ierarh: ca senatorul l-a somat sa-l repuna in functie la Facultatea de Teologie pe varul sau, in caz contrar urmand represalii.

Cazul a fost contrar, si cum Biserica a primit bani de la CJ Arges, sponsorul trebuia sa plateasca. Senatorul l-a facut pe arhiepiscop "mincinos" cu o suficienta care nu numai ca m-a cutremurat, dar m-a facut sa ma intreb, uitand ca vorbim, pana la urma, de un politician acuzat de furt, ce se afla in spatele povestii. De ce, de pilda, fapte care s-ar fi petrecut in 2006 apar abia acum? In tot acest timp, omul era un pericol pentru ordinea publica, si nu numai ca mergea la film, dar conducea judetul.

Daca-l va tine inima, si este vinovat, va plati. Daca nu-l tine inima, va muri inainte de sentinta. Inca un caz inchis. A fost un dosar controversat, se va spune. Cum sunt si celelalte in care apar politicieni, rezolvate la televizor. Doar ca Ridzi si-a tras inca o poseta din Viena, iar Roberta isi scarpina in continuare motanul, cand nu-l pazeste spp-istul, cu glont pe teava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#presedinte CJ Arges, #arest parlamentari, #politicieni arest , #parlamentari
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
POLITICIANUL - mai ales acel la putere nu fura EL SE OCUPA DE INGINERII FINANCIARE cu ACTE NORMATIVE
I
I.E.Feher
rank 1
"A fost un dosar controversat, se va spune. Cum sunt si celelalte in care apar politicieni, rezolvate la televizor."