Editorial: De ce dispretuim parlamentarii

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 15:01
2575 citiri
Editorial: De ce dispretuim parlamentarii

Oamenii isi intorc fata de la gunoieri, pentru ca miros urat, au unghiile negre, traznesc a mitilic si injura. Dar, vorba unui poet, absenta lor dintr-un mare oras ar fi la fel de grava ca o boala atomica.

Parlamentarii miros frumos, au manichiura proaspata, beau sprit dupa ce iau masa, nu in loc de ea si spun versuri la televizor. Absenta lor dintr-o mare democratie ar fi la fel de grava ca o dictatura, dar prezenta lor echivaleaza cu o indigestie.

In tara lui cine striga mai tare, guvernantii striga ca e saracie, deoarece - nu-i asa? - mostenirea e grea, insa majoritatea atat de greu castigata, prin tradari momite cu colegii noi, lucioase, calca pe urmele ascendentilor pedelisti.

Nu exista zi lasata de la Dumnezeu fara o noua mostra de ipocrizie la vedere si, totusi, zarurile sunt aruncate: revolutia bunului-simt va inlocui revolutia simtului bun, orientat spre grup.

Asa ca, daca tot e saracia crunta, senatorii au votat - priviti fotografiile din ziare, cat sunt de convinsi de utilitatea gestului lor! - pentru achizitionarea a 150 de masini noi. Daca-i intrebi pe soferii parlamentarilor - de regula copiii lui "cutare", care, ca sa nu bata barurile, s-au gandit sa le dea o functiune sociala - , piesele sunt scumpe, masinile actuale de-abia se mai tin in suruburi, fac zgomot si, in general, nu cadreaza cu importanta incarcaturii.

Incepand de joi, parlamentarii sunt in colegiile lor. Ii gasesti la birou doua ceasuri, unde nu stau la indemana necajitilor, ci in spatele unei usi unde nu patrund decat initiatii care vin cu sugestii de lobby pentru cate o afacere mutual avantajoasa.

Audientele le tin de regula sefii de cabinete, care selecteaza, selecteaza, selecteaza, ca sa nu le crape stapanilor fata de atata efort de a se stapani sa nu caste. Caci oamenii vin cu probleme mari, uneori izbucnesc in plans, iar durerea lor nu ajunge la inima alesilor. In realitate, ii cam plictiseste.

Acum, fericiti si cu avant in calcaie pentru noile alegeri, si-au votat o pauza mare. Pana in 19 noiembrie vor lucra in teritoriu, a anuntat Dan Radu Rusanu. Asta inseamna ca vor descinde printre alegatori si le vor spune ca mostenirea e grea, ca fabricile, cate mai sunt, se taraie cu greu pe motiv de Basescu Traian, ca pensiile sunt mici din aceeasi cauza, ca Romania este izolata pe plan international si a ajuns de rasul lumii.

Ca USL-ul e varza, ca a promis si a uitat, ca leul s-a prabusit, ca hrana e tot mai scumpa. Un rand de scuipati il va acoperi pe celalalt, peste care vor veni noi promisiuni si angajamente. Iar tara va pune din nou botul. Ca tara moare, dar nu se preda!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parlamentari vacanta campanie, #parlamentari masini noi , #parlamentari