Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marian Sarbu, despre noi plecari din randul independentilor: Nu este exclus!

Marti, 30 Martie 2010, ora 14:21
3281 citiri
Marian Sarbu, despre noi plecari din randul independentilor: Nu este exclus!

Marian Sarbu nu exclude varianta ca in urmatoarea perioada sa mai plece persoane din noul partid al parlamentarilor independenti.

"Nu este exclus", a declarat Marian Sarbu pentru Ziare.com, intrebat daca este posibil sa mai pece parlamentari din grupul independentilor.

"Insa in mod cert va fi in continuare un val de intrari in cadrul partidului. Pentru noi cel mai important este nucleul de baza, cel care a lucrat si lucreaza la constructia partidului, la programul ideologic si la programul de guvernare, acolo unde stabilitatea este fundamentala", a adaugat fostul ministru al Muncii.

Doi parlamentari au anuntat luni ca parasesc grupul independentilor: unul s-a reintors in partidul din care a plecat, adica PSD, iar celalalt a ales sa se inscrie in PD-L.

Asadar, fostul deputat social-democrat, Ioan Damian, ales in Circumscriptia electorala nr.12, Colegiul nr.2, din judetul Calarasi s-a reintors in PSD. Conform unui comunicat remis Ziare.com, Damian a revenit la grupul parlamentar al Partidului Social Democrat, dupa ce in luna februarie 2010 se afiliase grupului parlamentar al independentilor.

Totodata, deputatul Neculai Rebenciuc, ex-PNL, a parasit grupul independentilor si si-a anuntat inscrierea in grupul PD-L.

Neculai Rebenciuc paraseste grupul independentilor si trece la PD-L

Premiera politica: Un deputat plecat la independenti s-a intors in PSD

Marian Sarbu a declarat pentru Ziare.com ca, in opinia sa, cei doi parlamentari au avut "probleme de identificare ideologica".

"Cei care nu au venit pentru constructie de partid fireste ca au probleme de identificare ideologica. Deci din punctul meu de vedere acestea sunt forme de cenzura, de autocenzura si care vor continua in decursul urmatoarelor luni pana cand partidul va avea tot programul aprobat, va avea si un program de guvernare, platforma program, dupa ce vom fi si din punct de vedere juridic in mod oficial in lista partidelor.

Deci sunt lucruri absolut firesti. Sunt multi oameni care au nevoie de un anumit timp pentru a se clarifica din punct de vedere ideologic. Banuiesc ca aceasta este principala motivatie", a precizat Sarbu.

Fostul ministru al Muncii a mai spus ca au fost depuse la Tribunal actele pentru inregistrarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. In ceea ce priveste conducerea partidului, Marian Sarbu a spus ca nu s-a luat momentan nicio decizie.

"Am depus actele pentru inregistrarea partidului. Sunt discutii orientative, iar cand vom face prima conferinta si vom prezenta partidul veti afla si conducerea", a afirmat Marian Sarbu.

Saptamana trecuta, deputatul independent Catalin Chereches a declarat ca presedintele UNPR va fi Marian Sarbu, in timp ce Gabriel Oprea va fi presedinte executiv, iar Cristian Diaconescu, presedinte de onoare.

Independentii: Sarbu-presedinte, Oprea-presedinte executiv, Diaconescu-presedinte onorific

"Vom avea un statut foarte clar, cu un presedinte onorific, un presedinte in persoana domnului Marian Sarbu", declara Chereches.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Marian Sarbu independenti, #parlamentari independenti Sarbu , #parlamentari