Ministrul Muncii se spala pe maini de proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 12:42
3141 citiri
Ministrul Muncii se spala pe maini de proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, vineri, intrebata daca este de acord cu proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, ca in acest caz decizia apartine "in exclusivitate" Parlamentului.

Intrebata daca este de acord cu o lege speciala pentru parlamentari, Rovana Plumb a precizat ca initiativele legislative "apartin in exclusivitate Parlamentului".

"Vom discuta in momentul in care va aparea o astfel de initiativa legislativa, dar decizia in ceea ce priveste initiativele legislative venite din partea colegilor din Parlament apartine in exclusivitate Parlamentului", a afirmat ministrul Muncii.

Pensii speciale pentru parlamentari: Unii liberali fac un pas in spate

Intrebata daca, de principiu, Guvernul sustine o astfel de lege, dat fiind ca va trebui sa dea un aviz, Rovana Plumb a spus: "Tipurile de avize pe care le da Guvernul pe initiativele legislative sunt: sustine, nu sustine sau Parlamentul decide. In acest caz, Parlamentul va decide".

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusa, joi, la Camera Deputatilor si este semnata de 255 de deputati si senatori.

Pensii speciale pentru parlamentari: Ce spune Iohannis

Potrivit proiectului, deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizatie urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin inmultirea 0,55% din indemnizatia bruta lunara de parlamentar cu numarul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de cate ori se va majora sau indexa indemnizatia parlamentarilor si se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii. Astfel, pensia ar putea ajunge la 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

Peste 100 de parlamentari ar urma sa beneficieze de acest tip de pensii, daca propunerea va fi aprobata de Legislativ.

Parlamentarii nu sunt la prima initiativa de acest fel, anul trecut un proiect de lege al deputatului PSD Anghel Stanciu pe aceasta tema a fost discutat la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, dar a fost uitat dupa ce ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat ca nu sustine proiectul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#pensii speciale parlamentari, #parlamentari pensii , #parlamentari