Opinii: O reala amenintare la siguranta nationala

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 19:01
6067 citiri
Opinii: O reala amenintare la siguranta nationala
Foto: cotidianul.ro

Atunci cand actul guvernarii din Romania devine un "model de cum sa NU conduci o tara" - asa cum titreaza prestigioasa publicatie 'The Economist' - reprezentantii Puterii ar trebui sa isi puna macar acum un semn de intrebare. Oare chiar o fi bine ce facem? Oare daca ne-am inlocui singuri cu altii mai buni, nu ar fi mai bine?

Sa presupunem ca Traian Basescu nu vrea sa piarda puterea si nu ar fi tentat sa ii ceara, pentru asta, demisia lui Emil Boc. Ar fi greu si riscant, intr-adevar, sa il piarda pe Boc, caci presedintele nu si-ar mai gasi pe nimeni in care sa aiba atat de multa incredere si care sa ii fie atat de supus.

Insa cu Emil Boc premier presedintele ar trebui sa inteleaga, pana nu va fi mult prea tarziu, ca risca sa duca aceasta tara intr-un punct mort.

Emil Boc este pe punctul de a conduce tara acolo de unde nimeni nu va mai putea sa scoata la lumina, decat dupa ani si ani. Nu cred ca actualii guvernanti au constiinta deplina a importantei deciziilor si hotararilor pe care le iau in aceste momente istorice.

Cand te afli de doi la ani carma tarii, cu o majoritate confortabila, si nu reusesti sa treci nici o lege importanta prin Parlament, cand singurul mod de a conduce sunt Ordonantele de Urgenta ale Guvernului, majoritatea NEconstitutionale, iar pentru lupta cu recesiunea nu ai venit cu niciun pachet de masuri anticriza, atunci se poate spune ca reprezinti o amenintare la adresa sigurantei natinale.

De ce o guvernare nu ar putea fi privita ca o amenintare pentru viitorul unei tari, daca ea nu este in stare sa redreseze economia, ba dimpotriva o afunda si mai mult in criza prin masurile haotice, disperate si mereu tardive pe care le adopta?

De altfel, in strategia nationala de aparare a CSAT este trecuta pe undeva si activitatea Guvernului. Cine insa sa incadreze corect rezultatele actului guvernarii, atunci cand aceasta este faptuita chiar de ce care ar trebui sa vegheze la bunul mers al tarii?

Cand cel care imparte puterea este acelasi cu cel care o judeca si o faptuieste, nu trebuie sa ne asteptam la nicio miscare surprinzatoare din partea lor. Pana cand vor considera Traian Basescu si Emil Boc sa mearga pe drumul pierzaniei, pentru a-si da seama ca risca sa afunde cu totul Romania.

In ciuda tuturor discutiilor, raman cifrele amare si sinucigase. Cea mai scazuta cota a increderii vreodata inregistrata de un Guvern si presedinte, cele mai diabolice taieri de salarii din lume, cele mai slabe rezultate in lupta cu criza, plus cele mai mari gafe si erori in actul guvernarii.

In lipsa celei mai mici autocritici, toti reprezentantii Puterii, de la Traian Basescu la Raluca Turcan, trecand prin Emil Boc si Roberta Anastase, cu varf de lance in doamna Elena Udrea, au gasit unicul vinovat de prabusirea in prapastia falimentului - presa si jurnalistii vinduti. Ca si cum ei ar fi guvernat, ca si cum ei au condus tara si si-au asumat responsabilitatea legilor si deciziilor.

Desigur, strategia lor este sa pacaleasca mintile usor manipulabile carora sa le induca ideea ca de vina pentru prabusirea Romaniei sunt jurnalistii care inca isi mai permit sa critice puterea.

Ca si cum undeva in lumea larga cineva ar mai fi auzit o asa minunatie si gogomanie - presa si jurnalistii responsabili pentru falimentul unei economii nationale.

Dar, daca tot traim in tara in care Elena Udrea a inceput sa viseze si sa isi doreasca cu ochii deschisi, ba chiar sa si lase de inteles deschis ca vrea sa ajunga presedinte al Romaniei, atunci nu mica ne-ar fi mirarea ca sa ne trezim si cu primii jurnalisti judecati si condamnati pentru vina de a criticat Puterea, deci, implicit, pentru vina de a fi prabusit Romania. Aceasta ar fi cu adevarat cea mai buna dintre toate lumile posibila din Univers.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu CSAT, #strategia nationala de aparare, #siguranta nationala presa , #parlamentari
Comentarii
Poza nightmare
nightmare
rank 5
Iulica Leca esti plictisitor si obositor !!!!!.....esti in criza de subiecte si esti doar un amarat de-a lui Vantu.....REPROFILEAZA-TE !!! in curand o sa fi un biet somer
Poza Vasi
Vasi
rank 5
"Sa presupunem ca Traian Basescu nu vrea sa piarda puterea si nu ar fi tentat sa ii ceara, pentru asta, demisia lui Emil Boc."