Parlamentul face azi o sedinta de simulare a votului online

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 07:16
3439 citiri
Parlamentul face azi o sedinta de simulare a votului online
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru prima data Parlamentul va avea, in aceasta saptamana, un vot online, impus de situatia generata de epidemia de coronavirus.

Miercuri, la ora 16:00, va avea loc prima sedinta de simulare a votului online.

"Maine scriem istorie la Parlament. Vom avea prima sedinta de simulare a votului online. De acasa. La ora 16:00. Criza impinge spre noi solutii: digitalizarea. Sabotata pana acum de vechile partide. Unica solutie incepand de maine.

Sper ca digitalizarea serviciilor statului roman sa se extinda cat mai rapid de la cel mai inalt nivel la toate institutiile statului. De la Parlament pana in cea mai izolata primarie din judetul Neamt. Digitalizarea poate salva vieti. Maine vom demonstra ca se poate", a scris deputatul Iulian Bulai, marti seara, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul trebuie sa se exprime prin vot asupra decretului emis de presedintele Klaus Iohannis privind instituirea starii de urgenta in Romania pentru 30 de zile.

Marti, Comisiile parlamentare de aparare, juridice si sanatate au dat rapoarte comune de incuviintare a decretului presedintelui Romaniei privind instituirea starii de urgenta. Rapoartele contin mai multe propuneri si observatii care vor fi transmise Guvernului si sefului statului.

Si Comisiile parlamentare pentru buget si pentru drepturile omului ale celor doua Camere ale Parlamentului au dat, la randul lor, avize comune favorabile care cuprind mai multe observatii.

Parlamentul va da, joi, votul pe decretul emis de presedintele Klaus Iohannis cu privire la starea de urgenta, urmand ca procedura sa se desfasoare online.

Deputatii si senatorii vor vota printr-o aplicatie informatica ce presupune accesarea unei adrese web si actionarea butonului de pe ecran corespunzator optiunii de vot, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Parlament simulare vot online , #parlamentari