PD-L are cei mai costisitori senatori

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 20:03
2531 citiri
PD-L are cei mai costisitori senatori
Foto: roxanaiordache.wordpress.com

Senatorii PD-L se afla pe primul loc in topul cheltuielilor din luna aprilie, fiecare parlamentar democrat-liberal cheltuind in medie 25.274 de lei, iar la polul opus se afla senatorii independenti, care au avut o cheltuiala medie pentru fiecare parlamentar de 21.544 de lei.

Pe locul al doilea in topul celor mai cheltuitori senatori se afla social-democratii, cu 24.993 de lei in medie pentru fiecare parlamentar, urmati de liberali cu 24.850 de lei, dar si de senatorii UDMR - 23.933 de lei.

In total, cheltuielile senatorilor in luna aprilie s-au ridicat la 3,39 milioane de lei, sensibil mai putin fata de luna ianuarie, cand acestia au cheltuit 3,42 de milioane de lei.

In mod individual, cel mai costisitor senator in luna aprilie a fost chestorul Ioan Chelaru (PSD), cu 49.324 de lei cheltuieli totale. Din aceasta suma, o parte importanta a fost alocata in contul lui Chelaru pentru o deplasare in Vietnam, respectiv 24.676 de lei.

Pe locul al doilea in topul senatorilor se afla Severin Georgica(PD-L), senator care a avut cheltuieli de 48.230 de lei, din care 23.339 de lei au fost deplasari externe. El este urmat de fostul social-democrat Ion Vasile, cu 41.879 de lei, din care 14.418 de lei deplasari externe, dar si se senatorul PSD, Vasile Nicula, cu 41.678 de lei - 14.394 deplasari externe.

A cincea pozitie in ierarhia cheltuielilor este ocupata de senatorul PD-L, Marian Rasaliu, cu 40.945 de lei, din care 14.093 de lei pentru deplasari externe.

Urmatoarele locuri sunt detinute, de asemenea, de senatori care au beneficiat de deplasari in strainatate: senatorul PNL Emilian Francu (40.218 - cheltuieli totale), senatorul PD-L, Alexandru Mocanu (39.950 de lei), senatorul UDMR, Gyorgy Frunda(36.735 de lei), senatorul PNL, Titus Pasca (33.920 de lei) si senatorul PSD Nicolae Prunea (32.873 de lei).

De mentionat este ca in cazul senatorului social-democrat, Catalin Voicu, i-au fost oprite toate cheltuielile, mai putin cele cu telefonul mobil, pentru care Senatul a platit 89,39 lei.

Totodata, cele mai mari facturi la telefonul mobil au fost cele ale senatorului PD-L, Viorel Riceard Badea (1.622 de lei), urmat de senatorul PSD, Vasile Nicula (1.453 de lei), social-democratul Ioan Chelaru (836 de lei) si presedintele Senatului, Mircea Geoana (596 de lei).

Antonescu plateste cele mai mari sume pentru salariile personalului de la biroul parlamentar

In ceea ce priveste cheltuielile cu birourile parlamentare ale senatorilor, acestea s-au ridicat in total la 1,38 de milioane de lei. De mentionat este ca presedintele PNL, Crin Antonescu, se afla in fruntea celor care au acordat cele mai mari sume pentru salariile personalului din biroul parlamentar - 9.076 de lei.

Pe locul al doilea se afla chestorul Dumitru Constantin(PD-L), care a alocat 9.018 de lei pentru salarii de personal, in timp ce democrat-liberalul Mircea Cinteza a oferit salarii in cuantum de 8.935 de lei.

Totodata, in topul cheltuielilor cu birourile parlamentare, atat cu salariile de personal, dar si cu materialele de intretinere si chiriile sau utilitatile, se afla senatorul PSD, Coca Laurentiu (12.211 de lei). El este urmat de democrat-liberalul Mihail Hardau, care a cheltuit 12.202 de lei, si de Constantin Cibu (la vremea respectiva liberal, in prezent afiliat UNPR) - 11.796 de lei.

Cat priveste cazarea in Bucuresti, sunt 43 de parlamentari care nu au cheltuit sume cu acest lucru, iar 94 de senatori au beneficiat in total de 666.012 de lei pentru cazare in Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#cheltuieli parlamentari, #deplasari strainatate deputati senatori, #facturi telefon parlamentari , #parlamentari