Prezumtia de nevinovatie a pedofilului din lift

Duminica, 07 Ianuarie 2018, ora 12:54
16352 citiri
Prezumtia de nevinovatie a pedofilului din lift

Pedofilul din lift n-a fost inca prins. Dar, ma intreb, daca-l prinde politia, ce se va intampla? N-are prezumtie de nevinovatie? Are, dar organele judiciare pot dispune o vreme retinerea lui. Fireste, nu la infinit. La infinit poate dura procesul - uneori a durat peste un deceniu - daca l-au retinut, dupa un timp trebuie sa-i dea drumul.

Politistii din Capitala cauta un barbat care ar fi agresat sexual doi copii intr-un lift

Sute de politisti il cauta inca pe barbatul care a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Bucuresti

Asta cu atat mai mult, cu cat pedofilul are toate sansele sa scape nevinovat. Singura conditie este aprobarea urgenta a noilor reglementari juridice care, la propunerea si cu sustinea majoritatii PSD+ALDE, sunt deja pregatite val-vartej si gata sa intre in vigoare.

Procurorii avertizeaza: Criminalii, violatorii, pedofilii si traficantii de droguri pot scapa dupa modificarile Codurilor Penale

Acolo exista o prevedere capabila sa scoata basma curata multi criminali, asasini si violatori, odata cu mituitorii si coruptii carora, in opinia mea, chiar le este adresata respectiva prevedere: inregistrarile video nu pot constitui probe in instanta, fiind nule si neavenite din start.

Daca ajungem sa se aprobe prevederea, urmeaza doua etape importante in infaptuirea actului de justitie: mai intai, sa prinda politia faptuitorul si, al doilea, sa-l achite justitia din lipsa de probe. Nu-i nostim?

Daca imaginile filmate nu mai constituie probe, inseamna ca procurorul trebuie sa faca rost de martori credibili (de unde martori, in lift?), sa obtina acte probatorii (de unde acte?) sau altceva decat niste filme fara valoare juridica. In caz contrar, are toate sansele sa fie achitat si chiar trebuie sa-i zicem merci daca nu cere statului daune pentru ca l-a fotografiat in lift, prejudiciindu-i intimitatea.

Am avea inca o ocazie sa rada toata Europa de noi si pun pariu ca nu o vom rata. Adica, nu vor face demnitarii nostri un pas inapoi, intorcand o hotararea deja luata.

Stiu. Va zice cineva ca ma repet, ca problema nu e noua, ca s-a mai scris despre asta si in decembrie, cand o femeie, probabil dezechilibrata mintal a ucis, impingand sub rotile metroului o calatoare de pe peron, dupa ce, cu cateva ceasuri mai inainte, impinsese o alta, care insa a scapat.

Opinia publica s-a revoltat dupa acel incident, cerand Parlamentului sa reia in discutie problema inregistrarilor video care nu mai pot fi luate in considerare.

Normal era, in opinia mea, ca Parlamentul sa se fi sesizat imediat. Reactia presei viza in mod direct demnitarii nostri, care de cateva luni isi bat capul cu legislatia: deputatii Florin Iordache si Eugen Nicolicea, ministrul Tudorel Toader, dar si presedintii celor doua Camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

N-am nicio indoiala ca toti au acasa televizor, toti au privit inmarmuriti scenele din statiile de metrou, poate au fost chiar indignati vazand cele petrecute, dar n-am auzit de la niciunul vreo reactie.

Cu totii se comporta ca si cum ar spune: "Alta intrebare!".

N-am auzit in ultima vreme din partea dumnealor ca i-ar preocupa altceva decat prezumtia de nevinovatie, iritarea fata de mesajele primite din cancelariile straine, grija pentru suveranitatea tarii pe care nu ne-o ameninta nimeni, plus sageti otravite in directia unui stat paralel, invizibil: inodor, incolor si insipid.

Pedofilul din lift n-a fost inca prins, nu stiu cine este, s-ar putea sa fie si el un dezechilibrat mintal, ca si femeia de la metrou, dar nu exclud o varianta ipotetica, aceea ca este un om intreg la minte, perfect la curent cu evenimentele la zi, unul care a aflat hotararea alesilor nostri de a face nule in justitie inregistrarile video.

Si atunci, ce si-o fi zis individul? Daca tot nu ma va putea prinde nimeni, de ce sa nu ma joc de-a violul? Legea e de partea mea. Unu, prezumtia de nevinovtie e o gura de oxigen. Doi, ma ajuta lipsa de probe. Trei, e de partea mea echipa care face legi in Parlament non stop.

Mi se pare impardonabil ca, dupa reactia opiniei publice la cele petrecute in statiile de metrou, niciun reprezentant oficial sa nu fi iesit in fata noastra, ca sa declare cinstit: da, domnilor, eu am gresit, eu sunt autorul ideii aberante despre nulitatea folosirii inregistrarilor video ca probe, acuma imi dau seama ca am gresit si retrag tot ce am sustinut.

Si, asa cum atunci n-a aparut nimeni ca sa-si repare greaseala, pun pariu ca, nici dupa reprobabilele scene din lift nu se va grabi nimeni sa repare ceva, cu atat mai mult cu cat greseala este aceeasi.

Stiti de ce? Pentru ca - in opinia mea - legiuitorului nostru nu-i este teama ca nu cumva, odata cu coruptii, sa scape si pedofilii. Ii este teama ca, nu cumva, odata cu pedofilii, sa ramana nescapati coruptii.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#violator lift, #pedofil lift, #pedofil cautat, #pedofil portret robot , #parlamentari