Scenarita si iresponsabilitate parlamentara - mai poate sa ne uimeasca ceva?

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 18:21
4155 citiri
Scenarita si iresponsabilitate parlamentara - mai poate sa ne uimeasca ceva?

Duminica la pranz am putut auzi la televizor mesajul deputatului PSD Ninel Peia, care a facut publica propria sa varianta cu privire la tragedia de la Club Colectiv: o mana criminala.

Mesajul a fost publicat si pe siteul fresh24.

Ideea unei maini criminale este mai veche. La scurt timp dupa dezastru, mai multe site-uri s-au referit la asa ceva, fara multe detalii. Printre semnatari am descoperit atunci numele lui Dan Puric si al actorului Florin Chilian. Am citit si am mers mai departe, nu-i musai sa bagi in seama tot ce citesti.

De data aceasta insa e vorba de ceea ce afirma un inalt demnitar, un parlamentar roman. Nu-l poti neglija dar te infiori, cand demnitarul te informeaza ca el crede ca focul a fost instrumentat prin agenti infiltrati, anume pentru destabilizarea tarii.

Iar destabilizarea este necesara pentru a ajunge la spargerea statului in trei entitati deosebite: Republica Ardeal, Republica Moldova (care va fuziona in scurt timp cu actuala Republica Moldova) si Republica Tara Romaneasca.

In opinia lui Ninel Peia, la Cluj este deja organizat un "grup de intelectuali, politicieni si oameni de afaceri", iar la Iasi un alt "grup", ambele pregatite sa-si ia rolul in serios si sa actioneze, probabil la un semnal.

Tot dupa parerea deputatului Peia, eroul care a salvat tara de la acest dezastru este nimeni altul decat Victor Ponta, a carui demisie "a scazut aproape instantaneu motivatiile celor aflati in strada si aproape ca a anihilat specularea ticaloasa a emotiilor starnite de incendiul de la clubul Colectiv".

N-as fi dat atentie ciudatelor elucubratii, dar faptul ca apartin unui deputat din Parlamentul Romaniei, ales de electorat, ma obliga. In primul rand, incerc sa aflu pe ce se bazeaza deputatul PSD cu afirmatiile lui naucitoare, respectiv ce probe are.

Probele ni le prezinta chiar dansul: "organele de urmarire penala ar trebui sa se autosesizeze din oficiu si sa declanseze o cercetare in rem pentru inalta tradare. Ei, si atunci, eu cred ca vor apare si dovezile pe care imi sustin cele de mai sus".

Trebuie sa inteleg ca dovezile nu exista, iar autorul isi prezinta numai "concluziile" sale, cerand autoritatilor sa faca ele investigatii de rigoare si sa faca dovada. Ciudat, nu?

Cat despre propriile probe, autorul nu spune, decat ca: "am ceva informatii care spun ca el (planul, n.red.) a fost conceput in laboratoarele unei Universitati de la Budapesta, ceea ce nu mai mira pe nici un roman de buna credinta"

Daca stai sa te gandesti bine, "ceva informatii" este mai putin decat vag. Este chiar nimic. Zero absolut.

Dar, in definitiv, cu ce scop descopera autorul acea "mana criminala", care se pregateste sa dezmembreze tarisoara noastra?

Elogiile aduse in articol lui Victor Ponta sugereaza clar ca autorul se da bine pe langa fostul prim ministru cosmeticizandu-i imaginea atat de sifonata. In ce scop, nu stim. Poate isi inchipuie ca Ponta va reveni la putere, iar cine se pune bine cu el de pe acuma, om s-a facut.

Pe de alta parte, furia neputincioasa la adresa strainatatii lasa de inteles ca autorul este obsedat de idei patriotarde, iar momentul tragic pe care l-am trait vine tocmai bine sa faca un joc, precum Ceausescu in '89, cand dadea vina pe agenturi straine.

In opinia mea, singurul scop urmarit de inaltul nostru demnitar este sa se bage in seama, sa atraga atentia, sa devina in peisaj un VIP solicitat de presa si chiar prezent pe toate canalele. In plus, se apropie alegerile si nu i-ar strica inca un mandat.

Dar ma intreb, merita acest scop meschin efortul machiavelic de a-l atinge cu mijloace atat de egoiste? Iar daca merita - din punctul lui de vedere, fireste - oare electoratul este atat de astupat la minte, incat sa-l mai voteze inca o data tot pe el?

As zice ca nu. Dar daca propunerile se fac pe liste, iar numele lui este pus gramada cu altii mai cunoscuti si mai populari, as zice ca da. Cine stie ce elucubratii ne va oferi si in viitorul mandat!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Ninel Peia deputat PSD, #Club Colectiv incendiu, #Club Colectiv 60 morti, #Club Colectiv mana criminala, #Victor Ponta PSD , #parlamentari