Sedinta conducerii Camerei Deputatilor, suspendata pentru a 12-a oara (Video)

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 10:15
2150 citiri
Sedinta conducerii Camerei Deputatilor, suspendata pentru a 12-a oara (Video)
Foto: Arhiva

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost suspendata marti, pentru a 12-a oara, dupa ce deputatii opozitiei au participat doar la discutii pe procedura, in urma carora au transmis ca ar putea renunta la boicotarea lucrarilor daca le vor fi acceptate solicitarile de modificare a Regulamentului.

Opozitia cere demisia Robertei Anastase pe care o acuza de fraudarea votului de la Legea Pensiilor. De asemenea acestia au cerut si modificarea regulamentului Camerei Deputatilor.

"Suntem constienti ca activitatea parlamentara trebuie sa intre intr-un ritm normal, sunt foarte multe proiecte de lege care asteapta repartizarea la comisii. In acest moment, suntem in discutii pe proceduri si, daca vom reusi sa intram intr-o atmosfera parlamentara normala si daca vom reusi sa facem cateva modificari ale Regulamenului, (...) atunci speram ca in foarte scurt timp sa deblocam situatia in Camera Deputatilor. Speram ca lucrurile vor evolua intr-un ritm bun", a declarat secretarul Camerei, liberalul Mihai Voicu, anunta NewsIn.

El a explicat ca PNL solicita eliminarea din Regulament a posibilitatii votului deschis cu mana si pastrarea votului electronic sau votului prin apel nominal, dar si realizarea unui cod de conduita a raporturilor dintre putere si opozitie.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a admis ca situatia din Camera Deputatilor este una "inedita", in conditiile in care sunt peste 300 de proiecte blocate la Biroul Permanent.

Timp de mai multe saptamani activitatea de la Camera Deputatilor a fost suspendata din cauza ca deputatii Opozitiei fie nu s-au prezentat la sedinte, fie au parasit sala in scurt timp.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, suspendat a noua oara din lipsa de cvorum

Liderul PSD, Victor Ponta, aprecia saptamana trecuta ca este ciudat ca Parchetul General nu cerceteaza plangerea penala depusa pe numele Robertei Anastase, care este acuzata de furt.

"Camera nu poate functiona prin hotie si frauda. Basescu sa ne spuna de ce la romani se aplica legea si la Roberta Anastase si Sever Voinescu nu se aplica. Sa ne spuna de ce, ca dupa aia imediat il dam jos.

Daca nu sa ne scrie Parchetul o scrisoare in care sa ne spuna clar: cat este Basescu presedinte Roberta si Voinescu pot sa fure ca nu le face nimeni nimic", a comentat ironic situatia liderul social democrat.

Frauda la vot?

PD-L a trecut, in septembrie, in graba zeci de articole si amendamente la Legea pensiilor, anuntand o prezenta diferita de cea aratata de inregistrarea video. De la defectarea sistemului electronic si pana la votul final, 66 de voturi au fost fraudate de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Potrivit stenogramei sedintei, din acel moment si pana la finalul sedintei Anastase, ajutata de secretarul Camerei, Sever Voinescu, a trecut zeci de articole afirmand ca in sala se aflau peste 160 de persoane.

Inregistrarile video arata insa ca in sala se aflau aproximativ 80 de persoane pe durata dezbaterilor. La votul unui amendament, Anastase a anuntat din inertie chiar 260 de voturi "pentru", dupa ce la votul anterior consemnase 160.

La votul final, care a iscat mai multe zile de scandal in Parlament, PD-L a anuntat 170 de voturi "pentru", 2 "impotriva" si 3 "abtineri". Pentru adoptarea legii, democrat-liberalii aveau nevoie de 168 de voturi favorabile.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#sedinta camera deputatilor suspendata, #sedinta Birou Permanent suspendata , #parlamentari
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Timp de mai multe saptamani activitatea de la Camera Deputatilor a fost suspendata din cauza ca deputatii Opozitiei fie nu s-au prezentat la sedinte fie au parasit sala in scurt timp.