Sedinta Senatului a fost suspendata - votul membrilor CNI, amanat

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 13:36
2998 citiri
Sedinta Senatului a fost suspendata - votul membrilor CNI, amanat
Foto: Arhiva

Lucrarile Senatului au fost suspendate marti, dupa ce s-a incercat validarea noilor membri CNI, deoarece PD-L a dorit amanarea votului pe motiv ca in sala nu sunt prezenti toti candidatii, pe cand opozitia a cerut validarea in sedinta curenta.

Cand s-a ajuns la votul pe noii membri CNI, au existat propuneri privind amanarea validarii deoarece in sala erau prezenti doar trei dintre candidatii propusi.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a aratat ca nu exista motiv pentru "a-i plimba" pe cei trei din nou, saptamana viitoare, pledand pentru vot in sedinta curenta.

O pozitie asemanatoare a avut si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, care a cerut ca votul sa fie dat si in absenta candidatilor.

Liderul grupului PD-L, Cristian Radulescu, a propus in schimb amanarea validarii pana saptamana viitoare. Propunerea a fost respinsa insa de plen, cu 50 de voturi "impotriva" si 41 "pentru", moment in care Radulescu a cerut o pauza de 45 de minute. Presedintele de sedinta, Teodor Melescanu, a anuntat ca va fi acordata o pauza de 10 minute, insa aceasta nu a avut rezultate, democrat-liberalii acuzand "unii lideri" de grup ca nu au participat la consultare pentru ca au stat pe hol, la tigara.

Melescanu a acordat o noua pauza de consultari, de cinci minute, timp in care senatorii au inceput sa paraseasca lucrarile plenului. La scurt timp, vicepresedintele Senatului a anuntat lipsa cvorumului.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a acuzat PD-L ca a parasit lucrarile, impreuna cu o parte a senatorilor UDMR si UNPR.

"Sa se constante ca puterea nu este de acord ca astazi sa dam votul pentru consiliul ANI", a spus Hasotti. Interventia liberalului a starnit o serie de reactii din partea puterii si opozitiei, liderii acuzandu-se intre ei de tergiversarea lucrarilor. Senatorii au continuat sa discute pe acest subiect si dupa constatarea lipsei de cvorum, opozitia anuntand ca plenul de marti este dovada ca alesii puterii nu mai au majoritatea in Senat.

Dupa 15 minute de dezbateri, sedinta a fost suspendata, fara a se mai vota validarea membrilor CNI si convocarea Consiliului.

Din CNI ar urma sa faca parte ca membri titulari Cynthia Carmen Curt (propunere PDL), Simona Maya Teodoroiu (propunere PSD), Arin Alexandru Avramescu (propunere PNL), Peter Zsuzsanna (propunere UDMR), Tiberius Florin Tanase (propunere minoritati nationale), Lidia Barac (Ministerul Justitiei), Octavian Teodor Deaconu (Ministerul Finantelor Publice), Decebal Lohan (Asociatia Municipiilor din Romania), Ionel Chrita (Asociatia Oraselor din Romania), Emil Draghici (Asociatia Comunelor din Romania), Marian Niculescu (ANFP - functionari publici), Bondi Gyongyike (ANFP- inalti functionari publici), Razvan Codru Vrabie (organizatiile societatii civile). In cadrul nominalizarilor de membri in CNI nu au fost acceptate propunerile grupului parlamentar al independentilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#sedinta Senat suspendata, #scandal parlamentari membri CNI , #parlamentari
Comentarii
Poza gabrriella
gabrriella
rank 1
România, ţara unde incompetenţa este recompensată: Băsescu şi Boc taie salariile bugatarilor, dar le cresc pe ale lor
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Parlamentarii Puterii - pui de lele - pun betze in roate activitatii parlamentare pe banii contribuabilului roman... Se observa ca nu sunt permanent la serviciu cu totii si astfel nu pot sa-si faca jocul politic iar asta inseamna bani publici irositi...