Topul celor mai harnici parlamentari - Ghita e codasul clasamentului

Luni, 22 August 2016, ora 16:07
4562 citiri
Topul celor mai harnici parlamentari - Ghita e codasul clasamentului
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel mai activ parlamentar roman, in cele sapte sesiuni din actuala legislatura, este deputatul Valeriu Zgonea, in timp ce fostul sau coleg de partid Sebastian Ghita este codasul acestui clasament, arata Indicele agregat al Activitatii Parlamentare (IAP).

IAP este un indice cantitativ. Cea mai mare pondere in alcatuirea sa o au initiativele legislative (in proportie de 30%), urmat de luarile de cuvant (25%), declaratiile politice (20%), intrebari si interpelari (15%) si motiuni (10%). Nu se iau in considerare prezentele in plen, arata raportul realizat de Ana Ungheanu si Ana-Maria Iatcu.

Poate te intereseaza si alt raport IPP - Parlamentul "obez", chiulangiu si ineficient

Cel mai activ parlamentar a fost in aceasta legislatura Valeriu Zgonea (IAP 1015,15). Zgonea a ajuns sa conduca in acest clasament datorita numarului de interventii (4.027 luari de cuvant), insa majoritatea in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor. Valeriu Zgonea nu a avut nicio intrebare, interpelare sau motiune semnata.

Pe locul al doilea se afla, la mare distanta, Tudor Ciuhodaru (IAP 673,3), fiind urmat de liberalul Dumitru Oprea (IAP 499.2) si de social-democratul Florin Iordache (IAP 492.6).

Deputatul Sebastian Ghita se afla la coada acestui top, cu o valoare a IAP mai mica de 1. A avut in total trei luari de cuvant si a semnat o motiune. Mai putin harnic decat Ghita a fost doar Daniel Chitoiu (ALDE), cu un indice IAP de 3,15.

Femeile, mai harnice decat barbatii

Femeile din Parlamentul Romaniei s-au dovedit a fi cu 31,5% mai active decat barbatii, in prezenta legislatura. IAP-ul acestora este in medie de 59,98, fata de cel al colegilor barbati, de doar 45,58.

Cele 56 de femei deputat s-au dovedit a fi cu 18,76% mai active decat cei 360 de deputati, iar cele 13 femei din Senat sunt cu 99,03% mai active decat cei 166 de senatori.

*** Calculele iau in considerare activitatea tuturor demnitarilor, inclusiv a celor care si-au dat demisia de-a lungul acestei legislaturi. Din totalul de 595 de demnitari, in prezent mai sunt 514 deputati si senatori. Dintre acesti doar 1 din 7 parlamentari este femeie.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#top parlamentari activi, #top cei ma harnici parlamentari , #parlamentari