Ultima noapte in hotel de lux, intaia noapte in chirie. Parlamentarii isi fac bagajele (Video)

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 18:29
3562 citiri
Ultima noapte in hotel de lux, intaia noapte in chirie. Parlamentarii isi fac bagajele (Video)
Foto: debanat.ro

Parlamentarii petrec, miercuri, ultima noapte la hotelurile ale caror servicii erau platite, din buget, cu aproximativ 8.000 de lei lunar. Ei sunt nevoiti, de joi, fie sa mearga in chirie, fie sa isi negocieze, individual sau colectiv, servicii hoteliere, suma decontata reducandu-se la jumatate.

Diminuarea la jumatate a sumei lunare decontate pentru cazarea in Bucuresti, de care beneficiau pana acum parlamentarii, reprezinta unul dintre efectele adoptarii Statutului deputatilor si senatorilor, publicat luni in Monitorul Oficial, care intra in vigoare dupa trei zile, adica joi.

Noua reglementare i-a determinat pe o parte dintre parlamentari sa se orienteze catre piata libera, unde au negociat, in nume propriu, contracte de inchiriere a unor apartamente. Alti parlamentari au facut negocieri colective chiar cu hotelurile la care erau cazati.

Unde se muta parlamentarii

In plus, mai multi parlamentari au precizat, miercuri, ca in cursul zilei se vor muta de la hotelul in care sunt cazati in apartamentele pe care le-au inchiriat in Bucuresti, in timp ce altii, care si-au gasit o situatie provizorie, amana pentru la toamna momentul negocierii cu un hotel.

Astfel, deputatul Florin Ciurariu, presedinte al organizatiei PNL Vaslui, a precizat ca paraseste chiar in cursul zilei de miercuri hotelul la care este cazat pentru a se muta intr-un apartament pe care l-a inchiriat in Bucuresti.

"Chiar acum am venit sa imi iau lucrurile. Am decis sa merg pe cont propriu si am inchiriat un apartament in care ma mut acum. Ca presedinte de filiala vin in Bucuresti si in cursul verii", a spus Ciurariu. El a aratat ca a inchiriat apartamentul in baza unui contract notarial.

Un sfert dintre deputati au ales chirie, jumatate vor hotel, restul nu s-au hotarat

Si deputatul PSD Laurentiu Chirvasuta, vicelider al grupului PSD din Camera, a precizat ca se muta in cursul zilei de miercuri. "Sunt chiar acum cu bagajele. Azi ma mut", a spus Chirvasuta.

El a precizat ca a inchiriat un apartament in Bucuresti in baza unui contract notarial si a aratat ca si in mandatul trecut a mai locuit intr-un apartament, in primii doi ani.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca in saptamana 1-5 iulie a plecat de la hotelul la care era cazat si si-a rezolvat temporar situatia locativa. Intrebat unde s-a mutat, Marton a precizat ca, din punctul sau de vedere, informatia pe aceasta tema nu este de interes public, el aratand ca, atunci cand va avea timp, va cauta un hotel la care sa locuiasca in Bucuresti. "Mi-am rezolvat momentan situatia. La sfarsitul lui august voi vedea daca raman cu actuala situatie sau reusesc sa gasesc un hotel", a spus Marton Arpad.

Hasotti, catre parlamentari: Dormiti in gara daca sunteti deranjati ca afectati bugetul

Deputatul PDL Gabriel Andronache, secretar al Comisiei Juridice din Camera, a precizat ca urmeaza sa discute cu conducerea hotelului la care este cazat pentru a ajunge la un acord privind prelungirea contractului, in limita sumei forfetare de 4.000 de lei, alocata de Parlament.

"O sa discut cu conducerea hotelului si, vom vedea, in masura in care vom ajunge la un acord, daca stau la hotel in limita sumei alocate de Parlament. Daca se poate incheia o astfel de conventie, in limita sumei forfetare, voi prefera aceeasi cazare hoteliera", a spus Andronache.

Peste 100 de deputati mai erau cazati, la 1 iulie, in hoteluri

Un numar de 104 deputati, printre care patru ministri, mai erau cazati la data de 1 iulie in hotelurile bucurestene, potrivit unei statistici a Camerei Deputatilor, in conditiile in care termenul pana la care Camera plateste contravaloarea serviciilor hoteliere expira miercuri.

Documentul citat atesta faptul ca printre cei 104 deputati se numara si patru ministri, respectiv Mircea Dusa, Relu Fenechiu, Constantin Nita si Lucia Varga.

Hotelurile cu care Camera Deputatilor a incheiat contractele au fost notificate in privinta noilor reglementari cuprinse in Statului parlamentarilor, documentatia de reziliere a contractelor fiind pregatita si adoptata de conducerea Camerei imediat dupa adoptarea Statutului parlamentarilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#parlamentari hotel, #decontare hotel parlamentari, #decontare jumatate hotel parlamentari, #chirie parlamentari , #parlamentari