Aberatia zilei: Mielul barladean care suge la doua oi

Luni, 08 Februarie 2016, ora 16:13
4428 citiri
Aberatia zilei: Mielul barladean care suge la doua oi
Foto: captura YouTube/Mircea Dunka

La Barlad, un politician a fost anuntat drept candidat la primarie de doua partide. Membru in unul dintre ele, a semnat adeziune si la al doilea, ca sa fie foarte sigur ca prinde macar o candidatura.

Este vorba despre Dionisie Lefter (55 de ani), liberal cu state vechi, dar cu sanse neconvingatoare sa fie alesul PNL la Barlad, motiv pentru care a incercat sa joace la doua capete. Si pana acum a reusit.

Lefter s-a inscris in PNL in urma cu 12 ani si pana in 2012 a condus filiala locala a partidului, scrie Adevarul.

Pentru ca liberalii se pregatesc de alegerile locale pas cu pas, adica ardeleneste, barladeanul Lefter a bagat viteza si-a trecut strada, la PMP. In urma cu cateva zile, el a fost anuntat candidat la primarie din partea ambelor partide.

Cu liderii MP a si tinut o conferinta de presa, la care a confirmat ca va candida la primarie alaturi de ei. Peste doua zile, Dorin Minciuna, presedintele PMP Barlad, a anuntat ca Dionisie Lefter a semnat adeziunea la partid si va fi candidatul Miscarii Populare la primarie.

Speriati ca s-ar putea sa piarda bunatate de candidat si, implicit, primaria, peste doar o saptamana liberalii au anuntat prin vocea co-presedintelui PNL Barlad, Elena Monu, ca Dionisie Lefter va fi candidatul partidului.

Multumit ca doua partide se bat pe el, Dionisie Lefter a dat niste declaratii bune de pus in rama. "Eu sunt membru PNL, chestiunea asta e un fel de joc, daca vreti. Adeziunea la PMP a fost semnata in contextul Unirii din 24 ianuarie. Nu vad nicio incompatibilitate, e o chestie birocratica. (...) Mai multe partide pot sustine acelasi candidat.

Eu caut sustinerea mai multor partide politice. La urma urmei, toate ii reprezinta pe barladeni. In discutiile cu cei de la PMP am spus de fiecare data ca e necesara o alianta politica. Mie imi place de colegii de la PMP, sunt nou intrati in politica si sunt uniti. La PNL se stie ca treburile au mers mai greu", s-a aratat diplomat candidatul la primarie.

Mai mult, Elena Monu a sustinut ca nu se pune problema unei decredibilizari a lui Dionisie Lefter pentru ca el "nu si-a retras niciodata adeziunea de la PNL".

Nu stim pe ce lume traiesc politicienii din Barlad, insa pentru restul tarii legea este foarte clara si ea spune doua lucruri, ca "un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice" si, mai ales, ca "inscrierea unei persoane intr-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior".

Prin urmare nu exista "retrageri de adeziuni", Dionisie Lefter fiind la ora actuala membru DOAR in Miscarea Populara, nu si in PNL. Asta daca nu cumva o fi depus o noua cerere de inscriere in PNL. Sau poate in PSD. O fi la UNPR? ALDE, ceva?

In popor se spune ca "mielul bland suge la doua oi", dar si ca "cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul". Ii sfatuim pe alegatorii barladeni sa nu voteze ca o turma.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dionisie Lefter candidat PNL Barlad, #Dionisie Lefter Barlad Miscarea Populara , #partid
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Aberatia zilei: Mielul barladean care suge la doua oi"