Aflat in cadere libera, Liviu Dragnea se agata si de un pai

Luni, 05 Martie 2018, ora 09:25
12283 citiri
Aflat in cadere libera, Liviu Dragnea se agata si de un pai

Fara indoiala, paiul de care se agata Liviu Dragnea este asteptatul Congres, menit sa-l reconfirme pe el ca presedinte, sa-i restabileasca autoritatea subrezita de cand prietenii dlui Tudose injghebau un grup dizident si sa-l faca din nou cap de afis, cum era pe vremea cand gusta dulceata gloriei, dandu-i bobarnace pe scari in jos bunului prieten Ponta.

Tot un pai de care se agata Liviu Dragnea mi se pare si agitatia asta aiuristica, declansata pentru un referendum absolut inutil, de vreme ce romanii si-au respectat secole in sir obiceiurile, fara sa-si faca din familia traditionala un capital politic.

Mie stilul cum se agata dl Dragnea numai de cate un pai, din lipsa colacului de salvare, mi se pare explicabil, de cand observ cum a trecut demult de zenit si cum se apropie rapid de asfintit, pe toate planurile: in partid, unde se zbate sa ramana presedinte, in Parlament, unde conduce una din Camere si in daravelele sale personale, unde ispaseste o pedeapsa cu suspendare si asteapta alte decizii, unele cu potentialul de a-l duce dupa gratii.

Cat de grava este alunecarea sa pe tobogan rezulta din sondajele efectuate chiar de institutiile aservite Puterii. Cel mai recent, unul publicat acum cateva luni, estima increderea in dl Dragnea cam la 15%. Slab de tot. Fata de celelalte personalitati evaluate, se situa cam in grupul "et caetera". Jalnic.

Faptul ca, de atunci pana acum, harnicile institute de sondare n-au mai sondat nimic, sau n-au publicat nimic din cele sondate, este pentru mine dovada evidenta ca prabusirea dlui Dragnea a continuat non-stop, iar rezultatele ar fi fost jenante pentru cei care incaseaza bani ca sa publice sondaje.

Sunt convins ca, daca dl Dragnea ar fi fost creditat cu 90%, Firea si Olguta cu ceva din ce mai ramane, iar presedintele Iohannis cu 0,1%, televiziunile prietene si-ar fi facut o placere salbatica din a publica sondaje din doua in doua zile.

Nu banuia "Daddy" dupa alegeri in ce dezastru se va regasi la numai un an de guvernare PSD+ALDE. Acum, probabil, isi reproseaza ca a cam dormit in papuci atata vreme, in loc sa dea din coate si sa fi facut un Congres di granda, care sa-l reconfirme pe el in functie si sa-i restabileasca autoritatea cam zdruncinata, de cand i-a schimbat pe premieri, cum schimbi ciorapii sau batista.

Stilul cum a jonglat dl Dragnea in problema Congresului, cu care nu fusese initial de acord, dar care a devenit foarte urgent in momentul cand i-a convenit, dovedeste ca insusi partidul a ajuns un fel de carpa pentru sters pantofii dlui Dragnea.

Participantii la Congres vor decide daca-l reconfirma pe Dragnea sau nu, daca aproba un nou program de guvernare si daca se injosesc pana acolo incat nici sa nu puna in discutie cazul unor personalitati, care nu se mai regasesc in partid, fara alta vina decat aceea de a gandi altfel decat Dragnea: Victor Ponta, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Catalin Ivan si Sorin Moisa, Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu si Sorin Iacoban, toti trei lideri ieseni.

Presimt ca unul din principalele scopuri ale Congresului va fi reconfirmarea hotararii deja luata de CExN, cu privire la urmaritii penal, pe care partidul ii primeste cu draga inima atat in randurile sale, cat si in structurile tuturor institutiilor de stat.

Daca o va face si Congresul, asta ar putea fi o mica replica pentru dl Timmermans, ceva de genul: noi, ca stat suveran, am hotarat sa ducem lupta anticoruptie numai cu coruptii la butoane. Nu de alta, dar prezumtia de nevinovatie este garantata chiar de Directiva Europeana. Ei, ce ziceti, asa-i ca e unu-zero pentru noi?

Iar, dupa ce-si asigura propria reconfirmare si dreptul penalilor de a ocupa locuri chiar si in Guvern, nu-i ramane dlui Dragnea decat ultima parte a scenetei, cea mai simpla: imputernicirea lui "Daddy" sa se ocupe de restabilirea familiei traditionale, prin referendum.

Asta suna foarte bine la Congres, ca sa vada tot romanul ca liderii tin cu traditiile si cu poporul, care a semnat o petitie cu 3.000.000 de semnaturi. Nu ca ar fi necesar vreun acord al Congresului pentru referendum, dar suna bine.

Recunosc ca este o performanta sa aduni capital politic din culegerea semnaturilor pe un act care confirma ca marea majoritate a romanilor se vor conforma si de acum incolo vietii de familie, asa cum au facut-o si pana acum atat ei, cat si inaintasii lor inca din negura timpurilor.

Iar performanta va deveni si mai mare, cand va afla intregul Congres cum lupti impotriva celor care iti pun bete in roate:

"Nu din cauza mea se intarzie lucrurile, ci pentru ca acea lege a fost atacata la Curtea Constitutionala de persoane importante, nu vreau sa dau nume acum".

Nu vrea sa dea nume, dar a si rostit secretul lui Polichinelle. In plus, a trimis un mar otravit, tot in directia Cotrocenilor, carora nu le da nume: "Nu spun sa facem ceva impotriva unei minoritati, sustin parteneriatul civil, dar o initiativa semnata de atatea milioane de romani nu poate fi tratata fara importanta".

Comenta deunazi un observator ca partidul va iesi negresit intarit dupa ce-si va reconfirma liderul suprem, dupa ce-si va alege sau realege alti lideri, isi va revizui programul de guvernare, va elucida neclaritatile si se va pronunta ferm pentru tinerea referendumului in problema familiie traditional.

Altceva nici nu ne trebuie. Decat - as adauga eu - eventual o tichie de margaritar care nu ca ne-ar lipsi, dar se potriveste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Congres extraordinar PSD, #referendum familie traditionala, #semnaturi familie traditionala, #reconfirmare Dragnea presedinte PSD , #partid