Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Andreea Paul Vass: Partidele sunt ancorate puternic in misoginism

Duminica, 29 Mai 2011, ora 14:04
1780 citiri
Andreea Paul Vass: Partidele sunt ancorate puternic in misoginism
Foto: Arhiva

Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, si-a promovat, duminica, la Bookfest, la standul editurii Polirom, cartea "Forta politica a femeilor", afirmand ca "partidele noastre politice sunt ancorate puternic in misoginism".

Reclamand faptul ca subreprezentarea femeilor in politica romaneasca este o realitate, Andreea Paul Vass a invitat la lansare zeci de femei parlamentar, precum si politiciene din toate partidele.

"In stiintele politice se spune ca e vorba de o masa critica de 30 de procente pentru a reprezenta corect interesele femeilor. Din pacate, la noi este probata slaba lor voce", a spus Paul-Vass, pentru Realitatea TV.

Mai in gluma, mai in serios, consilierul premierului a spus ca prezenta Elenei Udrea in politica nu este suficienta.

"Nu cred ca doamna Udrea face cat zece, deci nu poate compensa dezechilibrul puternic care se inregistreaza in Romania. Avem o natiune din care mai mult de jumatate sunt doamne si domnisoare. Neglijam potentialul pe care il ofera aceasta natiune, in materie de resurse umane", a mai spus autoarea cartii.

Volumul "Forta politica a femeilor" a fost lansat recent, la editura Polirom. Prima parte cuprinde marturii ale femeilor active in politica: femei ministru, deputate, eurodeputate, senatoare, primarite, femei prefact-, sefe ale unor organizatii de femei, care isi prezinta parcursul politic, realizarile, dar si obstacolele pe care au trebuit sa le infrunte.

Partea a doua este dedicata povestilor unor femei cu succese profesionale remarcabile, dar care nu au facut pasul in politica, desi ar fi putut excela in acest domeniu.

In ultima sectiune sunt prezente texte ale barbatilor - oameni politici si intelectuali de prim-plan -, care schiteaza un portret al clasei politice feminine romanesti.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#andreea paul vass carte, #Andreea Paul Vass somaj, #lansare carte Vass , #partid
Comentarii