Ziare.com

Andreea Vass Paul: Un partid care nu promoveaza femei este un partid retrograd

de Camelia Badea
Joi, 29 Aprilie 2010, ora 21:59

   

Andreea Vass Paul: Un partid care nu promoveaza femei este un partid retrograd
Andreea Paul Vass, consiliera a premierului Emil Boc, a lansat joi o campanie publica pentru promovarea femeilor in politica, prilej cu care au fost aduse in atentie diverse aspecte negative ce pot fi cu usurinta remarcate in viata politica romaneasca.

"Un partid care nu promoveaza femei este un partid retrograd", a subliniat Andreea Paul, in deschiderea dezbaterii "Vina sau virtute: ce cauta femeile in politica romaneasca?", care a avut loc joi la Institutul de Studii Populare (fundatie a PD-L).

Unul dintre subiectele abordate a fost legat de reprezentarea femeilor in structurile de conducere ale principalelor partide, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Andreea Paul Vass a precizat ca a primit asigurari din interiorul PD-L ca la Congres va fi respectat statutul iar femeile vor reprezenta minim 30% din cei alesi in conducere (aceasta deoarece la Congresul PSD din februarie, cu toate ca in statut a existat prevederea ca femeile sa fie minim 30% din cei alesi, noile organe de conducere nu au respectat aceasta prevedere, femeile reprezentand putin peste 15%).

Legate de cote, toti vorbitorii prezenti la dezbatere au fost de acord, intr-o forma sau alta, ca este necesara introducerea unor masuri interventioniste care sa conduca la cresterea numerica a femeilor in politica romaneasca, respectiv introducerea de cote pentru reprezentarea femeilor.

Eckstein Kovacs: UDMR este cel mai macho partid

La dezbateri au mai participat Mihaela Miroiu, profesoara la SNSPA, Peter Eckstein Kovacs, consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, sociolog, si Gabriel Andreescu, profesor si reprezentant al Centrului de Studii Internationale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1572 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DAR DE CE 30% FEMEI SI NU 51%, CORESPUNZATOR PONDERII DIN TOTALUL POPULATIEI?

CARE O FI CAUZA? SE SIMT FEMEILE INFERIOARE BARBATILOR SI SUNT DE ACORD CU ACEASTA SUB-REPREZENTARE? LE DESCONSIDERA BARBATII SI NU VOR SA LE ACORDE MAI MULTE LOCURI, DISCRIMINANDU-LE? IN OCCIDENT, SITUATIA ESTE MULT DIFERITA IN ACEST DOMENIU.

 

Tu sa te faci ziarist

Poate ca n-au 51% prostituate, doar prostituatzii sunt destui sa umple partidul.

Iar se supara "Logica" pe mine.

Femeile cui sa fie promovate? Ale lui ......?

Intreaba-l pe Doftoru AmorCiudat ptr care partid combate asa vajnic

... si vezi nu le pune p'ale LUI mijeres pe liste :-)
Apoi dai cumva vina pe comunisti si pe Putin si itzi da note mari :-))))))))))
Alivuar!

Merita vreuna sa fie promovata?

Ai vazut vreo femeie politician cu adevarat valoroasa?
In afara de Monica Macovei si Mona Musca (care intre timp a fost pliciuita), nu am vazut nici o femeie capabila sa faca ceva in politica.
Femeia politica se asteapta sa promoveze doar pentru ca e femeie sau pentru ca mulge vreun sefulet de partid in masina, filmindu-se pentru a avea ceva la mina. EBA, Ritzi, Udrea, Anastase, Paukeritza cu nepoata, Sirbu, Minca si nu in ultimul rind vestita gurista Ana Birchall.... Citeva exemple de pe urma carora tara asta nu va capata nimic in plus ci doar in minus. Femei care nu lasa nimic in urma altceva decit un gust amar poporului asta de iobagi (fara conotatie)...

Dah! GOLDA MEIR :-))

A omorat mai multzi barbatzi la viatza ei decat mitologica Medusa :-)) Noroc ca Golda Meir nu l-a mai apucat pe POSEIDON sa se-mbarlige cu el, ca acum aveam si evrei-greci aka (2 x dezastru) ptr Uniunea Europeana.

Totusi trebuie sa-i las mustacioasei "Ana Paucker din Tel-Aviv", ca avea simtz al umorului: cand betzivul de Richard NIXON i-a zis ca acum au si Israel si USA (pe Kissinger) ministri de externe EVREI, baba i-a replicat betzivului american: "-Da, numa' c'al meu STIE ENGLEZESTE..."

De-aici tzi se trage mai comicule ca-mi porti pica :-))

Pai solutzia ar fi sa nu mai scrii traznai "Doftore AmorCiudat" si atunci n-am nimic cu tine.

Ufffff,

Si daca sunt chiar p.roaste???? Trebuie neaparat promovate??? Dar de concurenta nu ai auzit, draga Andreea??? Sau nu, ca nu lucrezi in mediul privat....

 

In V.T. citim ca

"atunci cand Dumnezeu vrea sa pedepseasca un popor,
il lasa pe mana femeilor"...!

 

ca noua,

tare bine ne mai merge acum, pe mana barbatilor ! Tot bine ne-a mers si-n trecut.
Cauta un adevarat argument, Lake !

@ Hera

N-am argumentat, ci doar am aflat...!

sa primeze meritul,nu sexul

si comunistii promovau de zor femeile...
hai sa fim seriosi,daca te pricepi,razbati,nu conteaza paritatea primei cifre din cnp.

PS cei care n-au inteles ultimele cuvinte sa-si priveasca buletinul de identitate...

 

Da !

Cucuru-cu-cu !
Stii cantecul andrea ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor