Asociatia Impreuna pentru A8 si-a facut partid

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 13:33
4348 citiri
Asociatia Impreuna pentru A8 si-a facut partid
Foto: Facebook/Impreuna pentru A8

Membrii fondatori ai asociatiei "Impreuna pentru A8", care militeaza pentru constructia autostrazilor in Moldova, au intrat in politica. Acestia au inregistrat la Tribunalul Bucuresti un nou partid intitulat "Impreuna pentru Moldova".

Decizia de inregistrare a formatiunii in Registrul Partidelor Politice a fost luata luni. Potrivit dosarului depus in instanta, cei trei membrii fondatori ai partidului sunt Catalin Urtoi, Ionel Apostol si Marian Vicentiu Dumitru.

"Partidul este 'Impreuna pentru Moldova', am decis sa facem acest partid pentru a continua lupta pentru infrastructura Moldovei, de dincolo de gard, ca sa ma exprim asa, mai plastic.

Doi ani si jumatate noi tot am latrat, am spus, am cerut, dupa cum vedeti nu prea sunt preocupati politicienii nostri de aceasta zona a tarii si de cele doua proiecte ale Moldovei - A8 si A7 si de aceea am decis, pe data de 29 august am depus actele", a declarat Catalin Urtoi.

Potrivit acestuia, in curand, urmeaza sa se stabileasca structura formatiunii politice.

"In primul rand, trebuie sa ne organizam la nivel de judete, pe Moldova. Al doilea plan, pentru ca noi am facut o asociatie, suntem membri fondatori la asociatia Impreuna pentru A8, urmeaza alegeri in asociatie, noi ne vom retrage, dar vom sustine in continuare demersurile civice ale asociatiei", a spus Urtoi.

Acesta este convins ca prin intermediul acestui partid va reusi sa militeze mai bine pentru realizarea celor doua autostrazi.

"Ideea este ca noi ne vom organiza in asa fel incat sa atacam alegerile din 2020, noi ne dorim din toata inima, cu seriozitate, sa avem oamenii nostri in Guvernul Romaniei. (...) De 30 de ani nu s-a facut nimic pentru aceasta zona a tarii, am ramas in continuare cea mai saraca zona a tarii.

Si pentru ce? Avem de toate in zona asta de la mama natura, din pacate, noi nu reusim sa ne dezvoltam asa cum ar fi trebuit, in primul rand din cauza politicului", a mai declarat Catalin Urtoi.

Si alegerile locale sunt o miza pentru noul partid, dar si discutiile cu alte formatiuni politice din tara.

Intrebat daca vor avea discutii si cu omul de afaceri Stefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostrada din Moldova, Urtoi a raspuns "suta la suta".

"Vom discuta cu toate partidele locale care doresc sa faca ceva pentru Moldova. Noi suntem un partid de centru-dreapta si vom discuta cu toate partidele din zona politicii de dreapta si bineinteles cu partide din Transilvania, Oltenia. Noi vom duce un dialog cu toate partidele regionale din Romania, pentru ca daca nu ne vom uni e clar ca la alegerile generale din 2020 nu va fi usor", a mai spus Urtoi.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Impreuna pentru A8 partid, #Impreuna pentru Moldova partid , #partid